Jaga lugu:

Üks küsimus: Kui palju võiks maksta klassiekskursioon?

Jaanus Laugus, Uus Maa Kinnisvarabüroo juht

Oma lapsed on veel liiga väikesed, et klassiekskursioonidel käia, aga taktitunnet võiks siin hoida küll. Tasub jälgida, et kõik saaksid endale ekskursiooni lubada, suuremate reiside toimumise võiks otsustada lastevanemate koosolek. Välisreisidesse suhtun positiivselt, kuid Eestit võiks ka tunda. Klassiekskursioon tekitab lastes ühtsustunnet, kui nad seda koos teha saavad.

Enriko Aav, maksu- ja tolliameti peadirektor

Ma ise olen ka lapsevanem ja arvan, et võib käia Eestisisesel bussireisil, kus saadakse mõnesaja krooniga hakkama. Klassiekskursioon pakub lisaks kultuurile lastele ka koos olemise võimalust. Kui ekskursiooni eest makstav summa muutub juba neljakohaliseks, võib see mõnele perele kindlasti raskusi tekitada.

Toomas Kapp, Tartu Veevärgi juht

Mina arvan, et ainult Eesti piires toimuvate klassiekskursioonide reegel ei ole põhjendatud. Odavamaid kruiise on ka olemas, kuhu ehk kõik tulla saaksid.

Pered on väga erinevad, õpetajad peaks ka vähemkindlustatud peredega arvestama. Juba 4.-5. klassi õpilased hakkavad tajuma, et osale lastele on rohkem lubatud kui teistele. Sama küsimus kerkib ka koolivormi kehtestamisega.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas