Investorid valmistuvad tõusuks

Tõnis Oja 26. juuni 2008, 00:00

Ehkki aktsiate hinnaliikumised Tallinna börsil on kõike muud kui rõõmustavad ja indeksid liiguvad kahe ja poole aasta madalaimal tasemel (Äripäeva indeks on langenud isegi allapoole 1997. aasta börsibuumi aegset tippu), on viimastel nädalatel näha teatavat aktiviseerumist ka aktsiate ostupoolel.

Ka investeerimisfoorumites on mõnede ringkondade arvamusliidrid teatanud, et on ostnud selle või teise ettevõtte aktsiaid (Merko Ehitus, Olympic EG ja veel mõned). Äripäev teatas mõned nädalad tagasi koguni tõusu alguse kuupäeva.

Tõsi ta on. Mõnede aktsiate hinnad on langenud juba sellisele tasemele, et väga suurt langemisruumi on raske ette kujutada isegi kõige negatiivsema stsenaariumi korral. Nii kirjutas Eestis aktsiaturul tegutsev erainvestor Stefan Andersson juba kuu aega tagasi, et Merko Ehituse aktsia hind on langenud peaaegu likvideerimisväärtuseni.

Muidugi on õige aeg aktsiaid osta siis, kui hinnad on madalad ning seda nad Tallinna börsil ilmselt ongi. Samas on ka karta, et suuremat sorti tõusu järgmises tõusutsüklis ilmselt oodata ei ole. Kui kahe eelmise tõusutsükli katalüsaatoriteks olid majanduse ümberstruktureerimine ning ühinemine Euroopa Liiduga, siis uue tõusu katalüsaatorit silmapiiril praegu küll näha ei ole. Välisinvesteeringud ei tule enam nii suure massiga ja konkurents on tunduvalt tihedam kui mõned aastad tagasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:37

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing