Katre Pilvinski • 26. november 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Kolm majandusministrit vaidlesid riigi osaluse üle majanduses

"Eesti riik ei hakka reaalse majandusega tegelema, ei lähe ettevõtetesse osanikuks ega osta ettevõtteid," rääkis Atonen eile kodanikupäeva raames peetud majandusministrite arutelul.

Parts nõustus, et valede signaalide andmine tuleb lõpetada. "Kuid on kaks asja, kus valitsus saab anda õigeid signaale. Ettevõtjad ja valitsus pole ühel pool rinnet, tuleb istuda ettevõtjatega ühe laua taha ning selgitada, kus riik ettevõtjat takistab," rääkis Parts.

Tallinna linnapea ja eelmise majandusministri Savisaare sõnul keeras majanduse tuksi mitte riigi ülemäärane sekkumine, vaid see, et riiklikust regulatsioonist hoiduti. Esmases järjekorras tõstataks tema ekspordi küsimuse, kuna laenuraha pööritamisest eluaeg ära ei ela. "See, mille kaudu saaks soodustada ettevõtteid eksportima, on erisoodustusmaks," lisas ta.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt