Kolm majandusministrit vaidlesid riigi osaluse üle majanduses

Katre Pilvinski 27. november 2008, 00:00

"Eesti riik ei hakka reaalse majandusega tegelema, ei lähe ettevõtetesse osanikuks ega osta ettevõtteid," rääkis Atonen eile kodanikupäeva raames peetud majandusministrite arutelul.

Parts nõustus, et valede signaalide andmine tuleb lõpetada. "Kuid on kaks asja, kus valitsus saab anda õigeid signaale. Ettevõtjad ja valitsus pole ühel pool rinnet, tuleb istuda ettevõtjatega ühe laua taha ning selgitada, kus riik ettevõtjat takistab," rääkis Parts.

Tallinna linnapea ja eelmise majandusministri Savisaare sõnul keeras majanduse tuksi mitte riigi ülemäärane sekkumine, vaid see, et riiklikust regulatsioonist hoiduti. Esmases järjekorras tõstataks tema ekspordi küsimuse, kuna laenuraha pööritamisest eluaeg ära ei ela. "See, mille kaudu saaks soodustada ettevõtteid eksportima, on erisoodustusmaks," lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:51
    Otsi:

    Ava täpsem otsing