Vastse-Kuuste sulgemine oli konkurendile aimata

Väinu Rozental 12. veebruar 2009, 00:00

"See oli ju kohe pärast Vastse-Kuuste ja Wõro lihatööstuste ülesostmist aimatav, et üks neist kahest soetatud tööstusest kinni pannakse," lausus ASi Nõo Lihatööstus juhataja Toomas Kruustük.

"Valgas on töötlemisressurssi üle," põhjendas Kruustük. "Mul ei ole kontrollitud andmeid, kuid Valga tehas töötab vist alakoormusega." Kruustük arvas, et ümberkorraldused Eestis olid kõrgemalt poolt kontsernist tulnud käsk ja ilmselt sundis sellist otsust vastu võtma praegune majandusolukord.

Kruustüki sõnul on tal kahju Vastse-Kuuste lihatööstuse töötajatest. "Sada inimest tänavale visata on ikka väga suur arv," rääkis Kruustük.

Atria Eesti juhataja Kaido Kaare kinnitas, et mitte mingil juhul ei plaani ettevõte Vastse-Kuustet kinni panna. Tema sõnul hakkavad nad kohe tegelema ümberkorraldustega, et hiljemalt selle aasta lõpuks oleksid nad Vastse-Kuustes valmis tootma uusi tootegruppe. "Atria kontserni tooteportfellis on palju muid tooteid, mida ei valmistata ainult punasest lihast," rääkis Kaare. Pika pinnimise peale täpsustas Kaare, et nad ei valmista praegu näiteks delikatesse, valmistoite ja muid toidutooteid.

Seda plaani pidas Kruustük suhteliselt raskeks ülesandeks. "Sisuliselt on ju tegu uue ettevõtte käivitamisega," lausus Kruustük. "Ja alustada osa töötajate täiendõppega otsast peale pole samuti lihtne."

Vastse-Kuuste vallavanema Lennart Liba sõnul annab uute toodete valmistamise plaan küll lootust, kuid praeguses majandusolukorras tuleb ootuste suhtes olla konservatiive.

Liba andmeil on Vastse-Kuuste lihatööstuse sadakonnast töötajast umbes 40 valla elanikud. "Minu palve oli Atriale, et võimaluse korral jätaksid nad kohalikud inimesed koondamise viimasesse etappi," rääkis Liba. Tema sõnul kohtus ta üleeile Atria Eesti juhataja Kaido Kaarega, kes informeeris teda ümberkorraldustest juba enne eilset börsiteadet.

Liba ütles, et kuna tegu on valla suurima tööandjaga, siis suure hulga inimeste koondamine paneb teda muretsema. Tema andmeil kaotas eelmisel aastal kümmekond vallaelanikku töö seoses koondamisega Eesti Raudtees ja reformiga Riigimetsa Majandamise Keskuses.

Liba sõnul on Vastse-Kuuste lihatööstuse kvaliteetne toodang olnud mingil määral justkui valla kaubamärk.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing