Uudised

ÄP 29. aprill 2009, 00:00

Praegu on turul peamiselt riigihanked ja nendegi mahud on kokku kuivanud, pakkumiste hinnad erinevad aga kohati kuni 137%.

YIT Ehituse juhatuse esimees Priit Sauk rääkis, et erahanked jäävad seisma rahastamisprobleemide tõttu. See, kui agaralt osaletakse praegu riigihangete pakkumistel, näitab, kui palju ressurssi üle on. Kui 40 ettevõtet rehkendab palehigis pakkumisi ühele riigihankele, siis see näitab, et neid on liiga palju, tõi Sauk näite.

"Pakkumiste vahed 50-66% ja 137% pole reaalsed. Tekib küsimus, kes eksib, sest tööjõud ja materjalid ei ole nii palju odavamaks läinud," rääkis Sauk. Enam ei põlata ära väga hankeid suurusjärgus 5-10 miljonit krooni. 30 miljoni kroonine hange on praegustes tingimustes aga suur.

Skanska EMV lõpetas Meriton Conference & Spa hotelli ehitustööd ja andis eile objekti tellijale Meriton Hotels ASile üle. Tegemist on viimaste aastate ühe suurema ehitusobjektiga Tallinna südalinnas.

Meriton Grand Hotel Tallinna kõrvale, aadressile Paldiski maantee 4, püstitatud Meriton Conference & Spa hotell on seitsmekorruseline, kahe lisakorrusega. Hotellitoad asuvad hoone kolmandal kuni seitsmendal korrusel - kokku on 301 modernset tuba, neist 280 standardtuba, 12 peretuba ja 9 sviiti. Hoone võtab enda alla 3840 m2, suletud netopinda on kokku 19 470 m2. Hoone kandekonstruktsioon on ehitatud raudbetoonist (maht 10 000 m3) ja armatuurterasest (1300 tonni). Hotelli ruumala on 77 300 m3.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing