Olümpia pakub hüpet Inglise turule

Katariina Krjutshkova 30. september 2009, 00:00

"See ei ole elujõuline number. Tahame, et Eesti ettevõtjad mõistaksid, kuivõrd oivaline võimalus see neile on. Sa pead olema hull, kui lased käest sellise võimaluse," ütles Suurbritannia riikliku organisatsiooni esindaja Peter Cook eilsel pressikonverentsil.

Ettevõtjate jaoks on tehtud internetis hankekeskkond, kus nad saavad oma firma registreerida. Eesti ettevõtetest on end kirja pannud infotehnoloogiafirmad Proekspert ja Artec Group ning ehitusmaterjalide tootja Uksekoda.

"See registreerimine on päris pikk protsess, kus tuleb detailselt oma firma kohta kõik kirja panna, ja siis otsustatakse, kas pääsed ligi või mitte," ütles Proeksperdi äriarendusjuht Andres Teder. Tema sõnul pole veel nii palju pakkumisi tulnud, et postkasti üle ujutaks. Aeg-ajalt neid tuleb, kuid praegu veel pole sobivat leidnud, lausus Teder.

Artec Goupi tarkvara müügijuhi Julia Jäämehe sõnul pole ka nende firma veel kellegagi kokkulepet sõlminud. Nad veel uurivad maad ja vaatavad, kes oleksid võimalikud hankijad.

Peter Cook ja ettevõtjad ütlevad, et olümpiamängudel teenuste ja kaupade pakkumine oleks hea viis, kuidas turgu piiri taga laiendada.

"Kui leiduks mingi tõeliselt hea projekt, siis see võiks avada uued kanalid Inglise turule. Olümpiamängud on rahvusvaheline sündmus, kust võiks pälvida tuntust, kogemust ja päris palju kontakte," arvas Teder. Ta lisas, et nende ettevõte on äärmiselt positiivselt häälestatud: "Loodame, et saame käed külge lüüa, kuigi soovijaid on muidugi päris palju."

Eesti Olümpiakomitee divisjonijuhi Martti Raju sõnul jätkub Eesti ettevõtjatel Londoni olümpiamängudel tööpõldu küllaldaselt: alustades teede ja staadioni ehitamisest kuni meelelahutuseni välja.

Käimas on 131 hanget ning lisandumas on veel tuhandeid. Hankekeskkond jääb toimima ka pärast olümpiamänge.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:14

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing