Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarkvaratootja käive kvartaliga +37 miljardit

  Maailma juhtiv äritarkvara tootja SAP AG avalikustas täna oma kolmanda kvartali majandustulemused, mille kohaselt oli ettevõtte käive 37 miljardit krooni, mis on 20% rohkem kui aasta tagasi.

  Eestis esindust omava SAP teatel suurenes firma põhitegevuskasum kolmandas kvartalis mullu sama ajaga võrreldes 16% 11,2 miljardi kroonini. Tulu aktsia kohta tõusis võrreldes mullusega 11 protsenti 6,6 kroonini, teatas ettevõte.
  SAP AG finantsjuht Werner Brandt’i sõnul kasvasid ettevõtte näitajad kolmandas kvartalis kõigil turgudel. “Tulemusi mõjutasid positiivselt ärianalüüsi tarkvara näitajad ning suurima mobiilse tehnoloogia arendaja Sybase’i omandamine, mille tulemusena sündis valdkonna täiuslikum mobiilne platvorm. Tulenevalt prognoosime ka terve 2010. aasta tarkvaramüügi ja sellega kaasnevate teenuste aastatulu kasvu 9-11 protsenti,” lisas Brandt.
  Ettevõtte sõlmis kolmandas kvartalis lepingud mitmete suurklientidega, näiteks: Nedbank Group Limited, Standard Bank of South Africa Limited, Mercuria Energy Group Holding, BNP Paribas, Commerzbank, Cogetech, Ericsson, Applied Industrial Technologies, Fossil, Marisol S.A., Hasbro, American Express, Jiangsu Electric Power, Hiina riigitelevisioon, Punjab State Power Corporation, Sharp Corporation ja Frankfurter Fondsbank.
  Kokku oli SAP 2010. aasta üheksa kuu käive 101,7 miljardit (aastatagusega võrreldes 16% enam) ja põhitegevuskasum ligi 32 miljardit krooni (2009. aastaga võrreldes 31% rohkem).
  Enam kui 120 riigis üle 100 000 kliendi teenindav SAP AG on maailma juhtiv majandustarkvara tootja, mis pakub ligi 30 erinevas tööstusharus tegutsevatele igas suuruses ettevõtetele IT-rakendusi ja teenuseid. SAP AG korporatsioon teenis 2009. aastal 10,67 miljardit eurot müügitulu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.