• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Iraanis kahanes bensiininõudlus päevaga 17%

  Päeval, mil Iraani valitsus alustas 30 aastat kestvat kütusehindade subsideerimise vähendamist, kukkus Iraanis bensiininõudlus 17 protsenti, vahendab Bloomberg.

  19. detsembril vähenes bensiini tarbimine päev varasemalt 63,9 miljonilt liitrilt 53,3 miljonile. President Mahmoud Ahmadinejadi viisaastakuplaani kohaselt hakkab Iraan loobuma kütuse subsideerimisest ja asendab need raha maksmisega vaestele.
  Nüüd peavad iraanlased maksma 4000 riaali ehk 4.80 krooni liitri bensiini eest, kui ostetakse kuni 50 liitrit kuus ja 7000 riaali suurematele kogustele. Seni maksis liiter bensiini tuhat riaali, kusjuures ühes kuus sai osta kuni 60 liitrit bensiini.
  OPECi suuruselt teine naftatootja Iraan on IMFi hinnangul on üks kütust raiskavaim maa maailmas. Iraani keskpank prognoosis, et ainuüksi kütuse subsideerimiselt säästab valitsus olenevalt nafta hinnast aastas 40-100 miljardit dollarit.
  Viie aasta pärast müüakse Iraanis bensiini 90protsendise piirkonnas kasutatava hinnaga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.