Mööbli müük internetis läheb hästi

Alyona Stadnik 21. jaanuar 2011, 00:00

ON24.ee nime all veebipoodi pidava OnShop ASi juhi Astrid Bachmanni sõnul kasvas neil müük nii Eestis kui ka Soomes. "Eesti kasv oli Soomest küll väiksem, 16-18%, aga see oli olemas," ütles Bachmann. Soomes kasvas käive mullu 20%.

"Kuna prognoosisime, et ostujõud kasvab Eestis 5-7%, siis oli tulemus meie jaoks positiivne üllatus," tõdes Bachmann.

Internetikaubandus võlub mugavusega. Bachmanni arvates seisneb internetis mööbli müügi edukus ilmselt selles, et see on mugav - kaup tuuakse koju ning transpordile ei pea aega ega raha kulutama. "Internetikasutajate hulk kasvab, usaldus kasvab ja siis suureneb ka klientide arv," põhjendas Bachmann.

2010. aastal kasvas ON24 klientide arv kasvas Eestis umbes viiendiku võrra, Soomes aga koguni kahekordistus. Kuna ettevõte panustab sellel aastal Soomele, siis investeeritakse Soome ärisse ka rohkem. "Seega aasta 2011 on meil Soome aasta," lausus Bachmann.

Kauba valik on Eestis ja Soomes üldjoontes sama, valikus on 7000 toodet. "Püüame internetti üles panna võimalikult palju Eesti ettevõtjate valmistatud mööblitooteid, mida saab ka Soome viia. Meil on Eestis häid tootjaid olemas. Praegu on meil ligi sada allhankijat," rääkis Bachmann.

Elene OÜ juhatuse liikme Karl Robeni sõnul on nende käive alates 2010. aastast kasvanud prognoositust 25% rohkem. "Arvestades tarbija ostujõu ning -kindluse kasvu, oleme aastaga 2010 väga rahul," nentis Roben.

Internet tõi Paide poodi ostjaid üle Eesti. Äritegevusega alustas firma 2009. aasta juulis ning seetõttu oli 2010 eelkõige mahukate investeeringute ning arendustegevuste aasta. 2010. aasta märtsis avati Paides mööblipood. "Mööblipoe avamine kasvatas tuntavalt ka internetipoe käivet," kommenteeris Roben.

"Hea näide kahe ostukeskkonna paralleelsest kasulikkusest on fakt, et paljud meie Paides asuva mööblipoe kliendid on mujalt - Tallinnast, Tartust, Pärnust, Rakverest," lausus Roben.

Kindlasti on 2010. aasta teises pooles käibele positiivselt mõjunud tarbija paranenud ostukindlus ning aasta jooksul muutunud tarbimisharjumused, lisas ta. Selleks aastaks loodab ettevõte käibe kasvu 10-15%.

Baltest Mööbel OÜ internetipoe müügijuhi Raimo Ojametsa sõnul on nad oma äriga rahul. "Kasv ei olnud küll mitmekordne, aga siiski oli," märkis Ojamets. Tema sõnul on ka sellel aastal lootust, et kasv suureneb.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing