Silvia Kruusmaa • 10. veebruar 2011 kell 11:45

Kohus mõistis endise linnaametniku tingimisi vangi

Harju maakohus mõistis munitsipaalkorteritega äritsenud ning firmadele pistise eest linnaosa tellimustöid võimaldanud keskerakondlasest endise Tallinna linnaametniku Allar Oviiri tingimisi vangi, kuid lõpetas talle pistist andnud firmade ja nende juhtide osas menetluse otstatarbekuse kaalutlustel.

Kohus karistas Allar Oviiri (48) tingimisi kaheaastase vangistusega kolmeaastase katseajaga, vahendasid ERR Uudised.

Ühtlasi keelas kohus Oviiril tegutseda riigi või kohaliku omavalitsuse asutuses või organis või avalik-õiguslikus juriidilises isikus ametikohal, kus talle on pandud haldamis-, järelevalve-, juhtimisülesanded või varaliste väärtuste liikumist korraldavad ülesanded.

Kohus konfiskeeris Oviirilt kuriteoga saadud vara kokku 7669 euro ulatuses ning mõistis talt välja 417 eurot sundraha. 

Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel lõpetas kohus menetluse OÜ Wawa tegevjuhi Andres Paju (42) altkäemaksu andmise, dokumentide võltsimise ja nende kasutamise süüdistuses ning OÜ GeboXgrupp juhi Aleksandr Kovaljuki (38) ja OÜ RT Puit juhi Veikko Tiitsi (43) ning nende firmade pistise andmise süüdistuses.

Hetkel kuum