Sirje Rank • 26. märts 2011 kell 9:43

Ansip: näeksin Laari hea meelega valitsuses

Nädalavahetusel kinnitab IRL oma erakonna ministrikandidaadid uues valitsuses – peaminister Andrus Ansip ütles reedel, et näeks uues valitsuses ministrina hea meelega ka erakonna esimeest Mart Laari.

„Mina näeksin hea meelega Mart Laari valitsuses ministrina töötamas,“ ütles Ansip. „See oleks hea, kui erakonna esimees oleks ka valitsuse koosseisus, ehkki meie koostöö oli väga hea ka siis, kui Mart Laar ei olnud valitsuse liige. Ta osales mitmetel kabineti nõupidamistel, kui meil eelarve kärped arutluse all olid ja mitmete struktuursete reformide läbiviimise puhul võttis ta fraktsiooni esimehena samuti valitsuskabineti nõupidamistest osa. Nii et ma näeksin teda hea meelega ministri ametis.“

„Need kandidaadid, kelle nad esitavad, on mulle kõik vastuvõetavad,“ märkis Ansip.

Peaministri arvates tooks valitsusse värskendust ministriportfellide vahetus.  

„Nendes riikides, kus valitsuste kestmine valitsuste vahelisel perioodil on normiks, on sage nähtus, et ministrid vahetavad portfelle. Ja kui me peame tunnistama, et nelja aasta jooksul on kahe erakonna vahelisest ühisosast küllalt suur osa realiseeritud, et see osa siis võiks olla suurem, kui järgmise nelja aasta jooksul vähemalt inimesed ametites vahetuvad. Uus inimene näeb asju jälle uue pilguga ja värskendus  võiks tulla kasus," rääkis Ansip. "Samas teisel poolel on kompetentsus. Aastatega on informeeritus inimestel kasvanud, nad tunnevad oma haldusala hästi. See on alati kaalumise koht, kumba eelistada, kas värsket pilku või kogemusi. Reformierakond on oma kaalumised ära teinud. Küllap teeb ka IRL,“ ütles Ansip.

Hetkel kuum