LinkedIni aktsias oli mull

Katre Pilvinski 02. juuni 2011, 17:05

Kolm akadeemikut väidavad, et LinkedIni aktsia mullistus esimese nelja kauplemispäeva jooksul. Sellele järeldusele jõudsid nad kasutades enda disainitud mudelit.

Kolm akadeemikut on kavandanud mudeli, mida nende sõnul saab kujundada reaalses ajas vastavalt sellele, kas hinnad aktsiaturul on hukule määratud, vahendas Reuters.

Kui investorid märkavad spekulatiivset liialdust jalamaid, siis suudavad nad ülekuumenenud turge vältida ning paremini oma kapitali ümber paigutada, märkis Cornelli Ülikooli finantsprofessor Robert Jarrow, kes kujundas mudeli koos Ecole polütehnikumi matemaatiku Younes Kchiaga ja Columbia Ülikooli matemaatiku Philip Protteriga.

“Kui piisavalt palju inimesi mõtleb, et LinkedIni aktsiates on mull ning piisavalt paljud neid aktsiaid tahavad, siis mullid võivad kaduda enne kui nad liiga suureks paisuvad,” ütles Cornelli Ülikooli finantsprofessor Robert Jarrow.

Mudel, mida kolm teadlast oma töös kirjeldavad on hetkel eelretsentseerimisel avaldamise jaoks. Mudel võrdleb hinna suuruse kõikumist, tuntud kui volatiilsus, keskmise aktsia kõikuvusega. Kui testitava aktsia volatiilsus on kõrgem kui normaalse aktsia oma, siis on selles mull.

Esimesel kauplemispäeval New Yorgi börsil LinkedIni aktsia enam kui kahekordistus ning 24. mail, neljandal kauplemispäeval, aktsia sulgus enam kui kaks korda kõregmast IPO hinnast. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2011, 17:05
Otsi:

Ava täpsem otsing