Buffett tõttab jälle appi

Rainer Saad 25. august 2011, 19:21

Warren Buffett investeerib 5 miljardit dollarit Bank of Americasse – sarnase sammuga aitas ta finantskriisi ajal Goldman Sachsi ja General Electricut.

Bank of America (BofA) sõnul tegi Warren Buffett täna hommikul telefonikõne ning pakkus oma investeeringut. Kuigi pank on öelnud, et ei vaja kapitali kaasata, usuvad investorid vastupidist. Buffetti investeering näitas investoritele, et pangal pole probleeme kapitali kaasamisega. 

Berkshire Hathaway saab 700 miljoni BofA lihtaktsia eelisostuõiguse, mis jääb veidi üle 7,14 dollari. Bank of America müüb 50 000 Berkshire Hathaway eelisaktsiat Berkshire’le tagasi, saades iga aktsia eest 100 000 dollarit.

Berkshirel oli positsioon BofA-s, kuid see müüdi 2010. aasta viimases kvartalis, aktsiate keskmine hind oli siis 12,24 dollarit.

Buffetti investeering näitab taaskord, et temast on saanud finantssüsteemile laenuallikas, nii nagu ta aitas Goldman Sachsi ja General Electricut. Buffetti roll majanduse ja finantssüsteemi aitamisel on muutunud sümboolselt tähtsaks, kuna USA valitsuse poliitilised valikud on piiratud ja Föderaalreserv ei suuda teha palju, et stimuleerida nõudlust.

„See näitab, et kui pank vajab kapitali – mida meie usume, et see pank küll ei vajanud – siis saab seda teha 30 minutiga helistades Onu Warrenile,” ütles Sean Egan, Egan-Jones Ratingsi juht Reutersile.

Bank of America aktsia hüppas täna 15% kauplemispäeva alguses, kerkides üle 8 dollari. 2008. aasta investeeringuga Goldman Sachsi, teenis Buffett dividendidena 15 dollarit ühes sekundis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. August 2011, 09:05
Otsi:

Ava täpsem otsing