USA kahe aasta pikkuste võlakirjade tootlus 0,15%

Raivo Sormunen 19. september 2011, 12:00

USA kahe aasta pikkuste võlakirjade tootlus langes täna rekordmadalale tasemele, kuna Kreeka maksejõuetuse hirmus kasvab investorite hulgas üha suurem nõudlus turvaliste väärtpaberite vastu.

Kahe aastase võlakirjade intressimäär langes täna hommikul 0,1512 protsendini. Kümne aastaste paberite tootlus oli samas 2,01 protsenti (ajaloo madalaim tase registreeriti 12. septembril, mil väärtpaberite tootlus langes 1,877 protsendini), kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Võlakirjade hinnatõusule (intressimäärade langusele) aitas kaasa see, Kreeka peaminister George Papandreou tühistas oma USA visiidi, öeldes et peab rahvusvahelise abiraha makse nimel tööd tegema ja kodus olema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. September 2011, 12:00
Otsi:

Ava täpsem otsing