Obama: maailmal vaja kooskõlastatud tegevust

Maarja-Liis Mitri 21. september 2011, 20:11

USA president Barack Obama rõhutas täna oma kõnes ÜRO Peaassambleel New Yorgis, et maailmamajanduse taastamine nõuab kohest ja kooskõlastatud tegutsemist, kirjutab uudisteportaal Bloomberg.

Obama iseloomustas majanduse taastumist sõnaga „habras”, viidates eelkõige turgude volatiilususele ja kõrgele tööpuudusele.  

Kuigi Obama ei täpsustanud, mis samme astuda tuleks, lubas ta, et Ühendriigid toetavad oma Euroopa liitlasi institutsionaalsetes ümberkorraldustes ja fiskaalmurede lahendamisel.  Veel täna on presidendil plaanis kohtuda Ühendkuningriigi peaministri David Cameroni ja Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozyga, et arutada võimalikke lahendusi valitsevale olukorrale.

Võlakriisi leviku takistamise ümber käivad poliitilised kähmlused panevad turge üha enam muretsema mureriikide kohal hõljuva potentsiaalse maksejõuetuse pärast. Euroopa võlakriis on IMF-i andmetel tekitanud Euroopa pankadele ligikaudu 300 miljardi euro suuruse krediidiriski.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. September 2011, 21:17
Otsi:

Ava täpsem otsing