• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiatel kole kolmas kvartal

  Tallinna börsil oli III kvartal igati kole: mitte ühegi aktsia hind ei tõusnud, OMX Tallinn indeks kukkus 16,93%.

  Kõige väiksema languse tegi Tallinna Vee aktsia, mis lõpetas kvartali teisest kvartalist 2,7 protsenti madalamal. Alla viie protsendi langesid ka Premia Foodsi ja Harju Elektri aktsiad (vastavalt 5,9 ja 9,8 protsenti).
  Suurima kukkumise tegi Arco Vara aktsia, mis tuli alla 34 protsenti. Palju ei jäänud maha ka Merko Ehituse aktsia (langus 32,5 protsenti). Silvano FG aktsia hind langes 15,2 protsenti, Olympic EG oma 28,8 protsenti.
  Üle 20 protsendi kukkusid veel ka Baltika, Ekspess Grupi, Nordeconi ja Trigon PD aktsiad. Baltika aktsia hind langes 23,8 protsenti. Ekspress Grupi aktsia hind laskus 24,9 protsenti. Nordeconi aktsia langes 23,6 protsenti. Miniatuurse turuväärtusega Trigon PD aktsia hind langes 21,9 protsenti. Alla 20 protsendiste langejate seas leidis ka Tallinki (langus 15 protsenti), Tallinki Kaubamaja (-10,3 protsenti), Viisnurga (-14 protsenti) ja Järvevana aktsia (langus 16,9 protsenti).
  Kuigi mõnedki aktsiad on suhtarvudelt üsna huvitavaks muutnud, ei saa välistada, et aktsiad võivad veel langeda. Kui võtta aluseks, et aktsiaturg hindab ette majanduses toimuvat, siis näib ees olevat kole aeg. Ma ei ole Eesti majanduse suhtes eriti pessimistlik, kuigi Eesti ei tegutse vaakumis - kui Soome-Rootsi olukord halveneb, võib see ka meile negatiivset mõju avaldada. Põhjused, miks ma ei taha tõmmata Eesti aktsiaturu vahele sidet meie majanduse tulevikuga on meie börsil olevate ettevõtete marginaalsus ning see, et aktsiaturu allakäigu põhjus ei olnud otseselt majandustulemustes ega Eesti majanduses, vaid üleilmses aktsiaturgude allakäigus. Viimase põhjustasid Euroopa võlakriisi paisumine ja poliitikute otsustamisega venitamine. Kreeka kriis ei ole lahendatud ja võib turge kummitada ka alanud kvartalis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.