• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Goldman ennustab Saksamaale masu

  Goldman Sachs alandas maailmamajanduse kasvuprognoose selleks ja tulevaks aastaks ning ennustab majanduslangust nii Saksa- kui ka Prantsusmaale.

  Goldman Sachsi ökonomist Jan Hatzius kirjutas raportis, et tõenäoliselt kasvab maailmamajandus sel aastal 3,8% ning tuleval aastal 3,5%. Varasem prognoos nägi ette kasvu vastavalt 3,9% ja 4,2%, vahendab Bloomberg.
  "Euroala majandusliku ja finantssituatsiooni jätkuv halvenemine on sundinud meid alandama meie ülemaailmse sisemajanduse koguprodukti prognoosi märkimisväärselt," ütles ökonomist. "Järgnevatel kvartalitel me eeldame leebet majanduslangust Saksamaal ja Prantsusmaal ning järsemat langust eurotsooni perifeerias," lisas ta.
  Panga prognooside kohaselt kasvab eurotsooni majandus 2012. aastal kõigest 0,1%, kuigi varem prognoositi 1,3%st kasvu. Sel aastal nähakse kasvu 1,6%. Lisaks alandas Goldman Sachs enda 2011. aasta lõpu euro prognoosi, mis varem oli 1,40 dollarit, kuid kohandati nüüd 1,38 dollarile.
  Goldman Sachsi hinnangul kasvab USA majandus sel aastal 1,7% ja 2012. aastal 1,4%. Varasemalt loodeti USA tuleva aasta kasvuks näha 2%.
  Lisaks alandati ka naftahinna prognoose. Panga analüütikute sõnul lõpetab nafta hind aasta 112,50 barreli peal, kuigi varasem prognoos nägi ette tõusu 119,50 dollarini. 2012. aasta lõpuks prognoositakse 122,50dollarilist hinda varasema 138,50 asemel.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.