JPMorgani kvartalikasum langes, kuid ületas ootusi

Rainer Saad 13. oktoober 2011, 16:22

JPMorgan Chase & Co III kvartali kasum vähenes 4%, kui Euroopa võlakriis surus investeerimispanganduse kliente kõrvale.

JPMorgan, kes USA suurpankadest ütleb esimesena enda kvartalitulemused, teatas 4,3 miljardi dollarilisest kasumist ehk 1,02 dollarit aktsia kohta, võrreldes 4,4 miljardiga ehk 1,01 dollarit aktsia kohta möödunud aastal. Kolmanda kvartali jooksul vähenes JPMorgani käibel olevate aktsiate arv 3%, kuna pank ostis 4,4 miljardi dollari väärtuses aktsiaid tagasi. 

"Kõike arvesse võttes usume, et panga tulemused olid mõistlikud," ütles JPMorgani tegevjuht Jamie Dimon.

Wall Streeti analüütikud olid panga kolmanda kvartali kasumiks oodanud 91 senti aktsia kohta.

JPMorgan kärpis kvartalis toorainetega seotud riske ning suurendas osakaalu valuuta ja võlakirjaturul. Toorainete hinnad langesid kolmandas kvartalis seoses hirmust USA majanduse aeglustumise kui Euroopa võlakriisi leviku ees.

Eelturul langes JPMorgani aktsia üle 1%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. October 2011, 16:25
Otsi:

Ava täpsem otsing