• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Metsafirmade turud kaovad oodatust kiiremini

  Pohjola pank on langetanud UPMi ja M-Reali aktsiasoovitusi UPM-i reedese kasumihoiatuse tõttu.

  UPM-i soovitus on nüüd "vähenda", kui varasem soovitus oli "osta". M-Reali uus soovitus on "lisa", kui varasem oli "osta". Stora Enso ostusoovituse jättis Pohjola muutmata, kirjutas Arvopaperi.
  "UPM-i kasumihoiatus on selge näide selle kohta, et turg langeb arvatust kiiremini," ütles analüütik Henri Parkkinen uudisteagentuurile Reuters.
  UPM hoiatas reedel, et madalamad tselluloosi- ja peenpaberitarned Euroopasse vähendasid kolmandal kvartalil tegevuskasumit. Ettevõte vähendas ka kogu aasta prognoosi.
  Kell 17:30 oli UPMi aktsia üle 6% languses ning Stora Enso ja M-Reali aktsia üle 5% languses.
  ***
  Goldman Sachs tõstis Nokia hinnasihi varasemalt 4,80 eurolt 5 euroni. Exane tõstis Nokia hinnasihi varasemalt 3 eurolt 3,4 euroni.
  Handelsbanken langetas Nordea hinnasihi varasemalt 70 Rootsi kroonilt 68 kroonini, soovitus on endiselt "osta".
  OMX Helsinki üldindeks langes täna 2,95% ning Nokia aktsia 3,21%.
  Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad olid:
  Tõusjad: Ålandsbanken B uudet +4.74%, Ålandsbanken B +4.04%, P-Karjalan Kirjap. +2.47%, Teleste +2.22%, Biotie Therapies +2.08%Langejad: YIT -5.65%, Vacon -5.93%, Metso -6.00%, Outokumpu -6.54%, Cargotec -8.29%
  Autor: Jussi Hieta aka Somm Tallinnast
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Rakverre hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane peab ka hambakliinik
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.