• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA lootusetuse indeks kõrgeim peale 1983. aastat

  USA lootusetuse indeks ehk misery index, mis mõõdab inimeste lootusetust majanduse suhtes tõusis möödunud kuu 28 aasta kõrgeimale tasemele, kui kasvav inflatsioon ja kõrge töötus tekitasid ameeriklastes musta meeleolu.

  USA lootusetuse indeks arvutatakse riigi inflatsiooni ja töötuse määra järgi. Indeks tõusis möödunud kuu 13,0 punktini ja see näitab, et ameeriklased kannatavad isegi 2 aastat pärast majanduslanguse lõppu. See aasta on indeks tõusnud 2 punkti.
  Kõrgete bensiinihindade pärast kulutavad tarbijad muude asjade peale vähem.Tarbijahinnad tõusid septembris 3,9%-ni ehk 3 aasta kiireimas tempos. Capital Economicsi majandusteadlase Paul Ashworthy arvates võib inflatsioon 2012. aasta keskpaigaks aeglustuda alla 2%.  
  Analüütikud prognoosivad praeguse 9,1% töötuse määra langemist selle aasta lõpuks 8,9%-ni.
  Lootusetuse indeks on kõige madalam olnud George W. Bushi teisel ametiajal ja Harry Trumani ametisolekul kui indeksi väärtus oli  -8. Lootusetuse indeks on loodud majandusteadlase Arthur Okuni poolt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Täna on valimispäev – viimane võimalus oma hääl anda! Eelhääletamisel osales 39,6% valijatest
448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 9.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.
448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 9.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.