1. detsember 2011 kell 8:35

Toyota saab BMW mootorid

Toyota ja BMW hakkavad arendama liitiumioonakusid, Toyota Euroopas toodetud autod saavad BMW mootorid.

Lisaks mitmetele teistele hiljutistele tehingutele, mida maailma suurim autotootja on sõlminud, löödi täna käed, et BMW hakkab Toyotale tarnima 1,6- ja 2,0-liitriseid diiselmootoreid Euroopas toodetavatele autodele, mis jõuavad müüki alates 2014. aastast, kirjutab Wall Street Journal.

Kuigi Toyota on taastumas mitmemiljonilistest tagasikutsumistest, mis firma mainele on valusa löögi andnud, soovitakse Euroopa müüki veelgi suurendada uute BMW mootoritega.

BMW-le tähendab mootoritarne mastaabisäästu, kus suurenenud väljalaske tõttu suudetakse ühe toodetava mootori hinda allapoole tuua. Lisaks mootorite jagamisele hakkavad firmad arendama liitiumioonakusid uutele elektriautodele.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum