Hulgimüügikett Costco kasvatas kasumit

Rainer Saad 08. detsember 2011, 18:18

Costco Wholesale fiskaalaasta esimese kvartali kasum tõusis 2,6%, kasumit mõjutasid suurenenud kulutused.

Hulgimüüja teatas täna, et kvartali puhaskasum tõusis 320 miljoni dollarini või 73 senti aktsia kohta. Möödunud aasta samal ajal oli ettevõtte kasum 312 miljonit dollarit või 71 senti aktsia kohta. Costco käive tõusis 21,18 miljardi dollarini. Vaatamata kasumile ja käibe kasvule, jäid ettevõtte tulemused alla analüütikute prognoosidele, kes olid kasumiks oodanud keskmiselt 80 senti aktsia kohta ja käibeks 21,29 miljardit dollarit.

Costco ütles, et neil on läinud paremini kui teistel jaekettidel, kuna tarbijad on muutunud üha hinnatundlikumaks ka igapäevaste ostude suhtes.

Kaupluse käive kasvas aastaga 10%, kui arvata välja kõrgemad bensiinihinnad ning valuutakurssidest tingitud erinevused, on sama näitaja 7%.

Selle aasta detsember on viimane kuu, mil ettevõtet juhib praegune pikaaegne tegevjuht Jim Sinegal. Jaanuaris annab ta juhtimise üle praegusele ettevõtte presidendile ja tootmisjuhile Craig Jelinekile. Sinegal plaanib juhatuses jätkata. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2011, 18:20
Otsi:

Ava täpsem otsing