• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taani kartellitrahv ärgitab karistusi karmistama

  Eile määras Euroopa Komisjon Taani tööstuskontsernile Danfoss kartellikoostöö eest Taani läbi aegade kõrgeima trahvi – 90 miljonit eurot.

  See on enam kui pool 161 miljonist eurost, mis komisjon määras trahviks külmutusseadmetes kasutatavate kompressorite hinnakokkuleppes osalenud firmadele.
  Taani majandusleht Börsen kirjutab täna mitmete ekspertide arvamusele viidates, et ka Taanil on aeg karistusi kartellikoostöö eest karmistada - kuni reaalse vanglakaristuseni välja.
  „Me vaatame praegused trahvid üle. Kas need on ikka piisavalt mõjusad, et taolist tegevust ära hoida. Mõnedes riikides rakendatakse eriti rasketel juhtudel vanglakaristust. Vaatame seaduse üle ja teeme poliitilise otsuse,“ ütles lehele Taani majandusminister Ole Sohn.
  Vanglakaristuse võib kartellikoostöö eest saada näiteks Iirimaal või Suurbritannias.
  Euroopa Komisjon ei saa kedagi kartellikoostöö eest vangi panna, kuid seevastu saadakse määrata ja on ka määratud väga kõrgeid trahve. Vangi ei saa praeguste seaduste alusel kedagi saata ka Taani konkurentsiamet, mille määratud trahvid on seni paraku olnud nii väiksed, et sisuliselt mingit mõju ei avalda, kirjutas leht.
  Kompressorikartellis osalesid veel ja said trahvi Itaalia Embraco Europe Srl ja Brasiilia Whirlpool SA, millel tuli kokku trahvi maksta 54,53 miljonit eurot. Itaalia Appliances Components Companies SpA ja Elettromeccanica SpA said kokku trahvi 9 miljonit eurot ning Jaapani Panasonic Corp. 7,668 miljonit eurot.
  Tecumseh Products Co. Ja selle tütarfirmad Brasiilias ja Euroopas pääsesid trahvist, kuna aitasid kartellikoostöö paljastada.
  Taani firmadest on praegu võimaliku kartellikoostöö eest uurimise all NKT Cables ja Maersk Line. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Facebooki tulemused panid aktsia veidi tõusma
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Artem Umanets RIA.com Marketplaces’st: Eluaseme hinnatõus pole lihtsalt „seebimull“
Eluaseme hinnad kasvavad kõigis Balti riikides. Ukrainas äri ajava ning kinnisvaraeksperdina tegutseva Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces juhatuse esimehe sõnul tõusevad hinnad ka jätkuvalt. Millistes riikides on hinnatõus kõige suurem olnud? Millised on hirmud tuleviku ees? Ja kas tasub oodata „seebimulli“ lõhkemist?
Eluaseme hinnad kasvavad kõigis Balti riikides. Ukrainas äri ajava ning kinnisvaraeksperdina tegutseva Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces juhatuse esimehe sõnul tõusevad hinnad ka jätkuvalt. Millistes riikides on hinnatõus kõige suurem olnud? Millised on hirmud tuleviku ees? Ja kas tasub oodata „seebimulli“ lõhkemist?