Börs: kolmepäevasele langusele tõmmati pidur peale

Fredy-Edwin Esse, California 07. jaanuar 2014, 23:14

Reedese tööturu andmete ning tulemuste avalikustamise hooaja eel suutsid Ühendriikide aktsiaturud täna murda kolm päeva kestnud languse.

"Aktsiad on praegu koht, kus olla," kommenteeris Bloombergile Wells Fargo Private Banki investeerimisjuht John Lynch, kelle firma haldab 170 miljardit dollarit. "Kõik ootavad homset Föderaalreservi raportit ning reedest tööturu andmeid, mis võivad turgudele lisada veelgi rohkem enesekindlust."

Homme avalikustab Föderaalreserv detsembrikuise koosoleku aruande ning reedel teeb USA tööministeerium avalikuks töötusemäära ning uute palkamiste andmed.

Sel nädalal avab USA alumiiniumihiid Alcoa mitteametlikult neljanda kvartali tulemuste avalikustamise hooaja, kui tuleb enda numbritega lagedale pärast 9. jaanuari sulgemiskella.

Turgudele andis täna positiivset minekut USA kaubandusdefitsiit novembris, mis kahanes oodatust rohkem ning langes nelja aasta madalaimale tasemele. Vahe kahanes aastases võrdluses 12,9%, 34,3 miljardi dollarini, mis on väikseim number alates 2009. aasta oktoobrist. Lisaks kahanes USA toornafta import kolme aasta madalaima tasemeni ning eksport tõusis uue rekordini.

Aktsiate osas on investorite meelestatus endiselt üsna tugev. TrimTabs Investment Researchi andmeil paigutasid investorid läinud aastal USA aktsiafondidesse neto 352 miljardit dollarit, mis lõi varasemalt 2000. aastast püsinud rekordit. Samal ajal voolas võlakirjafondidest välja neto 86 miljardit dollarit, mis on samuti rekord.

Päeva lõpuks oli suurim rallija Nasdaqi komposiitindeks, mis sulgus 0,96% kõrgemal, 4153,18 punktil. Dow Jonesi tööstuskeskmine läks õhtule 16 530,94 punktil ehk 0,64% plussis. S&P 500 indeks lõpetas päeva 0,61% plussis, 1837,88 punktil.

Kuld andis ka täna järele. Väärismetalli unts odavnes 0,57%, 1231 dollarini. Barrel naftat kallines samal ajal New Yorgi kaubabörsil 0,47% ja maksis 93,87 dollarit. Euro andis tänasega dollari vastu 0,10% järele ja võrdus päeva lõpus 1,3615 dollariga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. January 2014, 23:14
Otsi:

Ava täpsem otsing