Investeerimisfondid on kasvamas liiga suureks

Fredy-Edwin Esse, California 09. jaanuar 2014, 21:56

Globaalsete regulaatorite sõnul võib 100 miljardit dollarit või enam haldavaid fonde tembeldada juba "liiga suurteks, et ebaõnnestuda". Fondid on järgmine sihtmärk regulaatoritele pankade ja kindlustusandjate järel.

Riskifondid, mille kauplemismahud ületavad 400 kuni 600 miljardit dollarit, peaksid olema riikliku järelvalve all hindamaks, kas neile on vaja lisareegleid, sest mõne sellise fondi kokkukukkumine võib tekitada kriisi, vahendab Bloomberg Financial Stability Boardi (FSB) aruannet.

"Aruanne hindab riske globaalsele finants- ning majandusstabiilsusele, mis tulenevad muu finantsinstitutsiooni kui panga ja kindlustusandja korrapäratust kokkukukkumisest," kirjutas aruandes FSB esimees ning Inglismaa keskpanga juht Mark Carney. "See on olulise tähtsusega lahendamaks finantsinstitutsioonide probleemi, mis on liiga suured, et ebaõnnestuda."

FSB koosneb G20 riikide regulaatoritest ja keskpankuritest ning reastab panku ja kindlustajaid nende potentsiaali järgi põhjustada globaalne finantssüsteemi sula, nõudes suuremaid puhvreid vältimaks 2008. aasta krediidi jäätumist.

Maailma kõige kasumlikum pank ehk Industrial & Commercial Bank of China lisati novembris FSB "liiga suur, et ebaõnnestuda" nimekirja. Juulis hinnati kindlustajad AIG ning Allianz süsteemselt olulisteks firmadeks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. January 2014, 21:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing