Aasta Pressifoto 2013 tiitliga pärjati fotoseeria mustlastest

28. veebruar 2014, 15:01

"Aasta Pressifoto 2013" tiitliga pärjati ning olemusfoto kategooria võitjaks kuulutati täna Annika Haasi Eesti Ekspressis ilmunud fotoseeria "Meie mustlased".

Läinud aasta parimaks uudisfotoks valis žürii Andres Puttingu (Delfi, Eesti Ajalehed) pildi "Lahkumine lennates", mis kujutab minister Rein Langi lahkumas ETV stuudiost pärast seda, kui oli otsesaates teatanud oma tagasiastumisest.

Portreefotode seast osutus võitjaks Birgit Püve (Eesti Ekspress) kaksikuid ja kolmikuid kujutav fotoseeria "Elada mitmuses".

Spordifoto kategoorias auhinnati Hendrik Osula (Delfi, Eesti Ajalehed) fotot "Ühe õnnetus on teise õnn", millel on jäädvustatud hetk Tartus toimunud 100 meetri suusasprindi poolfinaali finišist.

Žürii esimees Tiina Reinart kirjutab täna ilmunud pressifoto aastaraamatus, et oli hea olemus- ja portreefotode aasta. "Võitsid uhked seeriad, mis nõudnud sisseelamist, süvenemist, mõtestamist. Sarjad, mis sündinud kuudepikkuse töö tulemusena. Aga kriipima jäi ühe, tõsiselt uhke uudispildi puudumine."

Lisaks žürii esimehele, Maalehe tegevtoimetajale Tiina Reinartile kuulusid žüriisse vabakutseline pressifotograaf Toomas Volmer, Soome Aasta Pressifotograaf 2011 Touko Hujanen ja Leedu Fotograafide Ühingu esimees Jonas Staselis.

Konkursile laekus 1209 pilti 70 autorilt.

Täna avati Tallinnas Viru Keskuse aatriumis näitus "Aasta Pressifoto 2013" ning esitleti raamatut „Eesti Pressifoto 2014“. Näitus jääb Viru Keskuses avatuks 21. märtsini. Näitusel võib näha 112 fotot 34 autorilt.

Iga kategooria võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia. „Aasta Pressifoto 2013“ autor pälvib lisaks veel 640 euro (neto) suuruse preemia. Auhinnad antakse üle täna õhtul toimuval pressipeol.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2014, 15:01
Otsi:

Ava täpsem otsing