Romet Kreek • 24. märts 2014 kell 6:41

Päev börsil: Aasias käib börsitõus

Aasia aktsiaturgudel on täna positiivne päev. Täna on aktsiate hinnad tõusnud vähemalt ühe protsendi võrra Jaapanis, Hongkongis, Indias ja Singapuris.

Et Hiina esialgne tootmisnumber kukkus ootamatult, oodatakse nüüd, et Hiina hakkab majandust elavdama. Ehk halb uudis tõi lootuse, et varsti tuleb parem uudis.

"Mida hullem on tootmisnäitaja, seda suurem on stiimulite tõenäosus. Inimeseed võivad seda just niimoodi näha," ütles Credit Agricole CIB strateeg Dariusz Kowalczyk Bloombergile. "Negatiivsed uudised vaid tugevdavad valitsuse otsustavust, et kulutada rohkem raha ja piirata kahju."

Hiina liidrid on lubanud kiirendada majanduse elavdamise poliitika meetmeid. Makronumbrid näitavad, et majanduse aeglustumine süveneb. Täna avaldavad Prantsusmaa, Saksamaa, euroala ja USA märtsikuu esialgsed tootmisindikaatorid.

USA president Barack Obama on Euroopat külastamas. Venemaa, kes viis lõpule Krimmi annekteerimise, on koondanud kogu Ukraina piiri pikkuses väed piiri äärde.

Ukraina välisminister ütles, et Venemaaga sõja risk kasvab ning kutsus üles Läänt rohkem Ukrainat toetama. USA ametnike sõnul on Venemaa koondanud väed praktiliselt kogu Ukraina piiri äärde. Vägesid on seal topelt võrreldes sellega, millest Vene kaitseminister teatas algselt sõjaväeõppuseid välja kuulutades.

Euroopas ei anna aktsiafutuurid ühest suunda, kuidas aktsiaturud võiksid avaneda.

Hetkel kuum