Fikseeritud elektripaketid on märgatavalt odavnenud

27. märts 2014, 15:35

Elektrilepingute portaali Energiaturg.ee sõnul on praegu soodne aeg fikseeritud hinnaga paketi valimiseks.

Energiaturg.ee tegevjuhi Pirmin Tamme sõnul on fikseeritud pakettide hinnad tänu soodsamatele tulevikutehingute hindadele olnud langustrendis ka kodutarbijate jaoks juba pikemat aega, alates veebruari algusest, ja on seni avatud turul ühed soodsaimad.

„Eesti elektritarbijad hindavad stabiilsust ja kindlustunnet, seda tõestab Eleringi statistika, mille põhjal olid 76 protsenti aasta alguses kehtinud lepingutest tähtajalised,“ selgitas Tamm.

„Senine avatud turu kogemus näitab aga, et börsipakett on olnud kodutarbijatele soodsam valik – möödunud aasta kokkuvõttes oli populaarseim muutuva hinnaga pakett viis protsenti ja käesoleva aasta esimestel kuudel lausa 19 protsenti soodsam fikseeritud paketist. Börsimarginaalid on käesoleva aasta alguses püsinud stabiilsena, mistõttu tasub riskialtimatel tarbijatel kaaluda ka muutuva hinnaga paketti, mis on seni end õigustanud,“ ütles Tamm.

Tamme sõnul muudavad aktiivsemad elektrimüüjad Eesti Energia ja Elektrum Eesti pakettide hindu keskmiselt mõned korrad kuus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. March 2014, 15:35
Otsi:

Ava täpsem otsing