Vene alumiiniumitootja mitmekordistas kahjumi

Romet Kreek 28. märts 2014, 11:46

United Co. Rusal ehk Rusal teenis mullu suurima aastakahjumi alates 2008. aastast, kuna maailma suurim alumiiniumitootja kandis alumiiniumi hinna languse järel maha varade väärtust, vahendab Bloomberg.

Puhaskahjum kasvas 528 mln dollrilt 3,2 miljardile dollarile. EBITDA-kasum vähenes 29%, 651 mln dollarile, jäädes alla analüütikute 692,6 mln dollarilisest ootusest. Käive vähenes 10%.9,8 miljardile dollarile, kuna hindade languse tõttu vähendas ettevõtte tootmist, et kärpida kulusid.

„Esimeses kvartalis ei ole me näinud olukorra halvenemist," ütles täna kompanii finantsdirektor Aleksandra Bouriko. „Kuigi veel on vara öelda, mis juhtub tulevikus, ei näe me lähiajal ette täiendavaid mahakandmisi.“

Rusali aktsia hind langes täna Hongkongi börsil 4,4%, 2,60 Hongkongi dollarile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. March 2014, 11:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing