Kasutatud autode import languses

Indrek Kald 12. mai 2014, 16:19

Kasutatud sõidukite import on hoogsas languses, kommenteeris Swedbanki autosektori juht Marko Kiisa aprilli müüginumbreid.

Aprill tema sõnul eriti ei üllatanud. "Aktiivsele kevadkuule omaselt registreeriti 2043 uut sõidukit, kasutatud sõidukite import on aga jätkuvas hoogsas languses. Kõik see vastab prognoositavatele trendidele ning võib öelda, et aprill oli Eesti autoturul igati hea kuu," lisas ta.

Kiisa sõnul väärib esiletõstmist elektriautode kogus, mida aprillis võeti arvele 28, kõik väljastpoolt riigisektorit. "Absoluutnumbrina küll loomulikult väike, kuid tähelepanu vääriv siiski: üsna tavalised on kuud, kus ei soetata mitte ainsatki elektrisõidukit," sõnas ta pressiteates.

Populaarseim on jätkuvalt Nissan Leaf. "Aprillis soetati näiteks ka kaks Tesla Model Si, mis paljude suhtumist elektriautodesse on sootuks muutnud ning pannud neid sõidukeid hoopis uue pilguga vaatama," selgitas Kiisa.

Näiteks Norras on Tesla S üks kõige müüdavamatest sõidukimudelitest. Maanteeameti andmeil on Eestis arvel viis Tesla Si.

Kokku on uusi sõidukeid nelja kuuga registreeritud 6788 ehk turg on aastaga kasvanud 2,2%. Kasutatud sõidukeid on nelja kuuga lisandunud aga märkimisväärselt väiksem kogus: esmaregistreeritud on 7849 sõidukit, mis on 13,2% vähem kui 2013. aastal.

"See on uute sõidukite osakaalu jõudsalt kasvama pannud ning kõigi eelduste kohaselt on Eesti autopargi keskmine vanus samuti kahanemas," märkis Kiisa.

Tarbesõidukid jätkavad positiivsel lainel: aprillis registreeriti 282 uut tarbesõidukit, nelja kuuga kokku aga 1059 ehk 10,4% võrra enam kui aastatagusel perioodil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. May 2014, 10:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing