EASi ja Äripäeva vaidlus sai lahenduse 

14. mai 2014, 13:29

Pressinõukogu arutas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) kaebust Äripäeva veebis ilmunud uudise „EASi uue juhi nimi teada“ peale ja otsustas, et Äripäev ei ole rikkunud head ajakirjandustava.

Äripäev kirjutas vahepeal EASi juhiks valitud Andres Rannamäe kohta, et kümmekond aastat tagasi tuvastas riigikontroll tema tehtud tehingus Haigekassa juhatuses töötamise ajal vastuolu korruptsioonivastase seadusega. Samal päeval avaldas Äripäev ka EASi uue juhi kommentaari esitatud süüdistusele.

EAS kaebas Pressinõukogule, et Äripäev viskab EASi uue juhatuse liikme Andres Rannamäe suunas õhku süüdistuse. Kaebaja leiab, et uudis on ehitatud üles spekulatiivselt ja kontrollimata kõiki fakte. Kaebaja ei ole rahul, et esialgses uudises puudus EASi uue juhi kommentaar.

Äripäev vastas Pressinõukogule, et artiklis on avaldatud tõenditega tagatud faktid. Äripäev ei visanud õhku süüdistusi, vaid meenutas taustainfona EASi juhiks valitud Andres Rannamäe kunagise autotehingu olulisi fakte, mida ei lükanud ümber ka kaitsepolitseiameti uurimine. Äripäev leiab, et kuna tegemist oli tõele vastava taustainfoga, siis ei olnud sellele vaja küsida Andres Rannamäe kommentaari.

Pressinõukogu otsustas, et Äripäev ei eksinud ajakirjanduseetika koodeksi vastu, sest Äripäeva taustainfos oli tegemist Riigikontrolli arvamusega. Lisaks avaldas Äripäev täiendatud loos EASi juhi kommentaari.

Riigikontrolli kahtlusi uurinud kaitsepolitsei otsustas kriminaalmenetlust mitte alustada, sest autotehingust oli teadlik tollane Haigekassa nõukogu ja seetõttu ei rikkunud Andres Rannamäe Haigekassa juhatuse liikmena ka seadust. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. May 2014, 10:30
Otsi:

Ava täpsem otsing