29. september 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Vaata, kuidas korrektselt sõidupäevikut täita

Foto: Andres Haabu

1. septembrist jõustunud seadusemuudatuse kohaselt tuleb töötajale isikliku sõiduauto kasutamise eest hüvitist makstes nõuda igal juhul korrektset sõiduarvestuse pidamist.

Üsna tihti tuleb ette, et töötajal tuleb teha töösõit oma isikliku sõiduautoga. Kui selliseid sõite on vähe või need on lühikesed, on paljud tööandjad pidanud tarbetuks nõuda sõidupäeviku pidamist ning on hüvitanud töötajatele isikliku sõiduautoga tehtud töösõidud kindla summaga – 64 eurot kuus. Kuni 31. augustini oli selline võimalus ette nähtud ka tulumaksuseaduses, ilma et tööandja peaks selliselt hüvitiselt tasuma erisoodustusega kaasnevaid makse. Nüüd enam nii ei saa.Loe edasi raamatupidaja.ee-st.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt