Britid pole Brexitiks valmis

14. september 2016, 08:30
Suurbritannia lipp.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160914/NEWS/160919908/AR/0/AR-160919908.jpg

Suurbritannias loodud Brexiti ministeerium pole veel täies koosseisus, reitinguagentuur Fitch peab britte asjaajamises saamatuks.

“Brexiti osakond on ühe kuu jooksul kahekordistunud. Ma kahtlustan, et osakond suureneb veelgi ja siis on käes see aeg, mil me hakkame informatsiooni läbi töötama,” vastas Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise minister David Davis küsimusele, millal peaks uus ministeerium Brexitiga tõsiselt tegelema hakkama, vahedab Reuters.

Davis märkis, et valitsuses tehakse riigi Euroopa Liidust lahkumise nimel palju tööd. “Valitsuses tehakse palju tööd. Tegu on suure asjaga. Pea iga riigi institutsioon on Brexitiga ühel või teisel moel seotud ning mõistagi teevad ametiasutused mõjuanalüüse ise,” lausus Davis.

Reitingufirma Fitch Raitingsi analüütikud väidavad aga, et riigil pole siiani mingit plaani, kuidas Brexit toimuma hakkab, kirjutab CNBC. Fitchi Euroopa osakonna juht Ed Parker väitis, et senini pole britid suutnud üldse asjaajamisega hakkama saada. Parkeri hinnangul jõustub Artikkel 50 ehk Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise protsess ilmselt uue aasta esimeses kvartalis. “Läbirääkimised saavad olema pikad ja rasked,” prognoosis ta.

“Majanduse osas prognoosime me brittidele pikka ebakindluse perioodi. Me usume, et investeeringute koha pealt on see kindlasti kahjulik,” märkis Parker ja lisas, et kaubandusvaldkond saab läbirääkimistel Euroopa Liiduga olema kindlasti üks valusamaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. September 2016, 08:44
Otsi:

Ava täpsem otsing