Äripäev • 12. november 2019 kell 14:55

Raadiohommikus: maaelu tulevik, elektrikerised, Coop Pank ja Donald Trump

Elektrikerisetootja HUUM juht Siim Nellis räägib ettevõtte kasvuplaanidest  Foto: Äripäev

Kolmapäevases hommikuprogrammis räägime sellest, kuidas 30 päeva eesmärki täita ühe tunniga: just nii läks elektrikerisetootjal HUUM, kes kogus Funderbeamis ühisrahastuskampaania käigus miinimumeesmärgi 150 000 eurot ühe tunniga.

Kuidas see õnnestus, mida õpiti eelmisest kampaaniast ning mis kasvuplaanid ettevõttel on, räägib ettevõtte juht Siim Nellis.

USA presidendivalimised koguvad vaikselt tuure, kui demokraadid üritavad selgust saada, kes võiks neid esindada järgmise aasta presidendivalimistel. Kas Donald Trumpi tagandamisprotsess on kaaperdanud kogu tähelepanu, kas miljardärid peaksid kartma ning kelle kaardipakk paistab kõige soodsam, räägib politoloog Vello Pettai.

Mõttekoda Arenguseire Keskus esitles eelmisel nädalal uurimistööd, mis pakub välja neli regionaalset majanduse arengustsenaariumi. Kas maaelu on määratud hukule või mitte, räägib Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane.

Coop Panga aktsiate märkimise alguseni on jäänud vaid loetud päevad, selgub värskelt avaldatud teatest. Kas oleks põhjust aktsiaid märkida? Investorite vaadet kommenteerib börsitoimetuse ajakirjanik Liina Laks.

Hommikuprogrammi veavad Priit Pokk ja Rivo Sarapik.

11.00-12.00 „Triniti eetris“

Saatekülalised kommunikatsiooniekspert Raul Rebane ja Villu Otsmann proovivad raadiokuulajaid veenda, et malemäng on suurepärane mudel, mis aitab meil paremini hakkama saada nii juhtimises, äris, õiguses kui ka igapäevaelus üldse. Saadet juhib Igor Rõtov

12.00-13.00 „Delovõje Ljudi“

Saate külaline on Juri Pervjakov – BaltCapi finants- ja administratiivdirektor ehk inimene, kes hoolitseb selle eest, et fondi investorid saaksid ülevaate, mis toimub nende investeeringutega. BaltCapi investorite seas on ka Eesti pensionifondid. Saates räägime sellest, kuidas mõjutab pensionireform pikaajalisi investeeringuid Eesti majandusse. Lisaks arutleme, kuhu liigub praegu suur raha, miks Eesti investeerimissektoris töötab vähe venelasi ning kas fond tunneb vastutust selle eest, kuidas ta tulevaste pensionäride raha paigutab. Saadet juhib Polina Volkova.

13.00-14.00 „Kullafond“

Töö ja palk: kuidas leida tööülesannetele mõte? Külas on koolitajad Marju Põld ja Gähtlin Leppänen, kes on niisuguse põneva nähtuse nagu job crafting maaletoojad. Mida see eesti keelde tõlgitult töö kohandamine aga endast kujutab ja kellele on sellest kasu? Saame teada, kuidas tööd iseendale sobiva(ma)ks kohandada, kuidas leida ülesannetele mõte ja kuidas kohandada tööd meeskonnas. Külalised kirjeldavad, kui keeruline oli uudset ameerikalikku lähenemist eesti inimesele kohandada, ning tutvustavad toredat mängu nimega "Tööülesannete laat". Saadet juhib Personaliuudiste juht Helen Kõrgesaar.

15.00-16.00 „Äripäeva TOP“

Äripäeva TOPi saade keskendub seekord masina- ja metallitööstuse TOPile. See on sektor, mis hääbub ilma eksporditurgudeta, ainult koduturule toota pole mõtet. Stuudios on Tech Groupi tegevjuht Martin Sutrop ja KPMG auditiosakonna manager Ilja Fenenko. Saatejuht on Äripäeva Infopanga konkurentsiraportite projektijuht Sigrid Kõiv.

Kuula saateid siit

Hetkel kuum