• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kiirus, raha ja võidupisarad

  Üks esmaspäevase raadiohommiku külalistest on LHV maaklertegevuse juht Sander Pikkel.Foto: Andras Kralla

  Esmaspäevane Äripäeva raadiohommik räägib rahast, kiiretest tsiklitest, võidurõõmust ning loomulikult investeerimisest.

  Stuudios on LHV maaklertegevuse juht Sander Pikkel ning äsjalõppenud aktsiamängu Börsihai võitja. Eesti kiiremini kasvavate firmade Gaselli TOPist räägib oma loo tsikleid tuuniva MRT Tech asutaja Georg Leonov. Investor Toomase Läti projektist ja ühest huvitavast lõunanaabrite aktsiast küsime Andrus Vaherilt. Stuudios Meelis Mandel ja Rivo Sarapik.
  Saatepäev jätkub järgmiste saadetega:
  10.00-11.00 "Minu karjäär". Rail Baltic Estonia kasvab lähiaastail kolmekordseks. Räägime saates, millised on tehnoloogiliselt kiiresti arenevas valdkonnas olukord tööjõuga, ka millised on Rail Balticu kui tööandja eripärad. Lisaks arutleme saates, millised trendide muutused tööjõuturul on toimunud, millised väljakutsed tööandjaid ees ootavad ning mida kujutab endast kaasaegne tööprotsess. Külas on Rail Baltic Estonia personalivaldkonna äripartner Eela Velström, saadet juhib Mai Kroonmäe.
  11.00-12.00 "Kuum tool". Räägime tuulikute talumise tasust, selle tulevikust ja seni vastamata jäetud küsimustest. Saates on külas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja maavarade asekantsler Timo Tatar ja Sunly tegevjuht Priit Lepasepp. Saadet juhib Kristjan Pruul.
  13.00-14.00 "Äritehnoloogia saade". Vaid väike osa küberrünnaku alla sattunud Eesti ettevõtteist annab sellest avalikult teada kas klientidele, partneritele või riigi infosüsteemi ametile. Millest on selline käitumine tingitud ja mida see kaasa võib tuua? Arutelus osalevad riigi infosüsteemi ameti infoturbeintsidentide käsitlemise osakonna ehk CERT-EE juht Tõnu Tammer ja Elisa ärikliendi IT-teenuste valdkonna juht Tarmo Linnamägi. Saadet juhib Indrek Kald.
  15.00-16.00 "Lavajutud". Seekordne saade on lindistatud 2021. aasta septembrikuus konverentsil Palga Päev 2021. Kuulete vestlusringi, mis keskendub muutunud töötegemise viisidele.
  Kogemusi jagasid aktsiaseltsi Kaubamaja teenindus- ja personalidirektor Piret Mårtensson, aktsiaseltsi Alexela personalijuht Katrin Püks ja Elisa personalivaldkonna juht Kaija Teemägi. Personalijuhid rääkisid muutustest töötegemisviisides, töötajate tasustamisest ning juhtide rollist ja juhtimiskultuurist. Moderaator oli Sirli Spelman.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.