Rainer Saad • 7. oktoober 2015 kell 9:30

Kiyosaki: suur kriis on tulekul

Maailmakuulus rahateadmiste õpetaja Robert Kiyosaki  Foto: Facebook

Finantskirjaoskuse õpetaja Robert Kiyosaki on mures, sest näeb maailmamajanduses järgmisel aastal suurt kriisi.

Praegu tasuks valmistuda kriisiks, aga kriis ise loob võimaluse varandust kasvatada, ütles Kiyosaki Edu Akadeemia veebiseminaril. „Ma lähen tagasi rahasse ja valmistun uueks krahhiks, sest siis on aktsiad ja muu vara väga odav,“ ütles ta.

„Ma prognoosin, et Ameerikas tuleb suurem terrorirünnak, kui seda oli 9/11, ja see toob endaga kaasa maailmamajanduse kokkukukkumise. Halva uudise juures on alati ka hea uudis. Tasuks hakata mõtlema sellele, kuidas kriisiks valmistuda ja kuidas sellest kasu lõigata,“ ütles raamatu „Rikas isa, vaene isa“ autor.

Kiyosaki peab rumalaks ideid, mida on aastaid peetud õigeks. Üks selline on näiteks tava minna kooli selleks, et saada hea töökoht. Teine on raha säästmine. „Miks säästa raha, kui kõik seda ainult juurde trükivad? Euroopa Liit, Hiina, Jaapan, Ameerika teevad seda. Milleks siis säästa? Selleks peab tõeliselt rumal olema. Inimesed säästavad, kuna järgivad vanu reegleid,“ ütles ta.

Finantsguru sõnul ei kao ISIS ega terrorism mitte kuhugi ning olukord on halb. „Putin ja Obama kohtuvad, et arutada olukorda Süürias, aga me vihkame teineteist – Venemaa ja Ameerika ju ei salli teineteist,“ ütles Kiyosaki.

Kiyosaki ennustas 2002. aastal, et 2008. aastal saabub suur finantskriis.

Hetkel kuum