Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas arenevatest turgudest saab asja?

  Hiina majanduse jahenemine mõjub halvasti kõigile arenevatele turgudele. Foto: EPA

  Möödunud nädalal toimus esimest korda viimase kolme kuu jooksul sissevool arenevate turgude aktsiatesse, kuna investorid kaotavad usku, et USA Föderaalreserv tänavu intressimäärasid tõstab.

  See annab omakorda kindlustunnet investoritele, kes arenevaid turge jälgivad, kirjutab uudisteagentuur CNBC.
  Väljavool võib ületada sissevoolu
  Bank of America Merril Lynchi andmetel voolas möödunud nädalal arenevate turgude aktsiatesse 700 miljonit dollarit. Panga pea investeerimisstrateeg Michael Hartnett teatas seejärel, et arenevad turud on tagasi.
  Investorite lootuse purunemist FEDi intressimäärade tõstmata jätmise pärast peegeldasid Hartnetti sõnul lisaks toorainetele ja arenevatele turgudele ka rämpsvõlakirjad, mis said tugeva tõuke.
  Positiivsest signaalist hoolimata on see aasta olnud arenevatele turgudele kohutav. Raha väljavool neist aktsiatest võib sel aastal esimest korda alates 1988. aastast ületada sissevoolu. Peamised mureallikad on Hiina majandus, valuutade müük ja võimalik intressimäärade tõus USAs.
  Prognooside kohaselt viivad investorid arenevatelt turgudelt tänavu umbes 540 miljardit dollarit, teatas Institute of International Finance. Välisraha sissevool kukub tõenäoliselt 548 miljardile, mis on pool möödunud aasta tasemest ja jääb väiksemaks kui 2008. aasta finantskriisi ajal.
  Spetsialistid jäävad eriarvamusele
  Esmaspäeval avaldatud majandusandmed näitasid, et Hiina majandus kasvas kolmandas kvartalis kõige aeglasemas tempos alates finantskriisist. See kasvatas ootusi, et sealne valitsus rakendab veel stimuleerimismeetmeid.
  Ashmore’i uuringuteosakonna juhi Jan Dehni sõnul on aga arenevatelt turgudelt väljavoolava raha hulk väiksem, kui siiani näidatud, ja seegi on tingitud peamiselt Hiina pärast tekkinud hirmudest.
  Augustis avalikustatud raportite kohaselt ulatub arenevatelt turgudelt väljavoolanud raha hulk viimasel aastal 1 triljonile dollarile, kuid Dehni sõnul on tegelik number umbes 200-300 miljardit dollarit.
  Societe Generale arenevate turgude stateeg Guy Steari sõnul pole aga hoolimata FEDi tegevusest kasvuväljavaated siiski nii lillelised. „Kui arvestada teisi faktoreid nagu fiskaalset positsiooni, võlakoormust, välisinvesteeringute taset, muutusi välisvaluuta reservides ja pangandussektoreid, siis näeme kõigi nende fundamentaalnäitajate kahanemist,“ märkis Stear.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.