Pille Ivask • 1. veebruar 2017 kell 11:17

Saudid kiidavad Trumpi energiapoliitikat

Saudi Araabia energiaminister Khalid al-Falih  Foto: Reuters/Scanpix

Saudi Araabia energiaminister Khalid al-Falih tervitas USA presidendi Donald Trumpi vaateid energiaküsimustele, vahendab MarketWatch.

Al-Falih ütles naftaturu viimase aja arenguid kommenteerides, et USA tootjate toodangu kasv sobib neile seni, kuni see on kooskõlas globaalse energianõudlusega.

“President Trumpi poliitika on naftatööstust silmas pidades kasulik ning me peame seda tunnistama,” ütles al-Falih BBCle antud intervjuus. Ta lisas, et saudid võivad seega kaaluda isegi USA naftafirmadesse tehtavate investeeringute suurendamist.

Al-Falihilt päriti ka, mida ta arvab sellest, et USA on muutumas protektsionistlikumaks ning tahab keelata Saudi Araabia nafta impordi või kehtestada imporditavale naftale maksud. Minister viitas seepale USA energiaplaanile, milles seisab, et Pärsia lahe riikidega tehakse aktiivselt koostööd, et osapoolte vahel välja arendada “positiivne energiasuhe, mis on üks osa terrorismivastasest strateegiast”.

“Saudi Araabia on Pärsia lahe naftatootjate liider,” rõhutas al-Falih ja märkis, et osapooled võivad teineteisele läheneda mitmes erinevas valdkonnas.

Hetkel kuum