Äripäev • 13. veebruar 2018
Jaga lugu:

LHV puhaskaskum jaanuaris vähenes

LHV puhaskasum võrreldes eelmise aastaga jaanuariga langes  Foto: Andras Kralla

LHV Groupi konsolideeritud puhaskasum vähenes jaanuaris 3,9 protsendi võrra 2,46 miljoni euro peale.

ASi LHV Group konsolideeritud puhaskasumiks kujunes jaanuaris 2,46 miljonit eurot (2017: 2,56 miljonit). Suurematest üksustest teenis pank 1,8 (2017: 1,72 miljonit) ja varahaldus 0,72 miljonit eurot (2017: 0,78 miljonit). Grupi aktsionäride osa kasumist moodustas 2,2 miljonit eurot (2017: 2,3 miljonit). Kulud on suurenenud 2,35 miljoni euro pealt eelmisel aastal 2,87 miljoni peale sel aastal.

LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu näeb positiivsete trendide kandumist ka sellesse aastasse. „Kõik ärimahud jätkasid kasvamist. Grupi hoiuste maht kasvas kuuga 220 miljonit eurot, laenud suurenesid 8 miljoni euro ja II samba pensionifondide varad 9 miljoni euro võrra. Hoiuste kiire kasv sisaldas peamiselt ühe maksevahendajaga seotud hoiuste kasvu summas 184 miljonit eurot.“

Kuuga kasvas panga klientide arv 2100 võrra. Varahalduse aktiivsete klientide arv vähenes 400 võrra, olles peamiselt tingitud eelmise aasta tootlustest, mis jäid konkurentidest madalamaks, kuid selle aasta turgude närvilisust arvestades on kapitali kaitsmisele ning Eesti börsivälistele investeeringutele suunatud strateegia ennast õigustamas.Jaanuaris valis Euromoney LHV Panga parimat privaatpanganduse teenust pakkuvaks pangaks Eestis.

Kuu lõpus andis Ühendkuningriigi finantsjärelevalve LHV Pangale loa Ühendkuningriigis filiaali avamiseks. LHV plaanib filiaali registreerida lähinädalatel ja Londonis tegevust alustada märtsis. Muudest jaanuari sündmustest saab esile tuua Kadri Kiiseli nimetamise LHV Finance’i juhatajaks, märgib LHV.

Jaga lugu:
Hetkel kuum