• HKScani aktsionärid elavnesid juhtkonnavahetuse peale.Foto: Andras Kralla
  Jaga lugu:

  HKScani aktsia üllatas

  Toidutootja HKScan on olnud mitu aastat raskustes, eile vahetas kriisifirma välja juhi ja üleeile nõukogu esimehe, täna oli selle aktsia aga Helsingi börsi suurim tõusja, imestab Kauppalehti.

  Ettevõtte A-aktsia oli priskes 11,3protsendises kasvus, makstes 1,96 eurot.
  Aktsia hinna tõus on üllatav, sest ettevõtte käive kahaneb ja kasum on rasvases miinuses.
  Viimase kvartali käive oli 416 miljonit eurot ja kahjum 10 miljonit. Kogu aasta peale on kahjumit kogunenud 45 miljonit eurot.
  Moodsat tehnoloogiat kasutav Rauma broilerivabrik hävitab juba teist HKScani aastakasumit. Eelmisel talvel olid selle probleemid nii suured, et HKScan viis ajalehe Maaseudun Tulevaisuus teatel veoautode viisi broileriliha loomseteks jäätmeteks.
  Rauma kogunev kahjum oli juba nii suur, et sel nädalal vajutas ettevõtte nõukogu paanikanuppu ja eemaldas ettevõttest nii tegevjuhi Jari Latvaneni kui ka nõukogu esimehe Mikko Nikula.
  Raha on põlenud ettevõttes sellise kiirusega, et septembris tuli välja lasta hübriidvõlakiri. Ettevõtte soovitud 50 miljoni euro asemel kujunes see 40 miljoni euro suuruseks. 8protsendisest intressist hoolimata see väga populaarne polnud ja ettevõtte suuromanikud sellega kaasa ei läinud, kirjutas Kauppalehti.
  Raskustes ettevõtet katab Soomes vaid OP, kelle sihthind aktsiale on 1,4 eurot ja soovitus selge: „müü“.
  Nüüd, pärast ettevõtte juhtkonna vahetust, on osa investoritest hakanud pöördesse uskuma. Kauppalehti hinnangul nõuab aktsiasse uskumine suur t optimismi ajal, mil ettevõtte suuromanikud ei tundu sellesse uskuvat.
  Ettevõtte suuromanik ja hääleõiguse kasutaja B-seera aktsiate kaudu on lihatootjate ühistu LSO Osuuskunta, kelle jaoks tootjate saadav liha hind on sama oluline või olulisemgi kui HKScani tulemus.
  Rauma tehas pidi olema täies tööjõus eelmise aasta lõpus, aga leht kahtleb, kas ta jõuab sinnamaani sellegi aasta lõpus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.