Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Laial tänaval pakutakse hiigelsalateid
Äripäeva ärilõuna külaline pankrotihaldur Tiina Mitt oli Linnateatri kõrval asuvast leiust Teatri restoranist meeldivalt üllatunud, ehkki väljapeetud ärikohtumiseks Teater siiski ei sobi. Selleks eelistab ta Admirali ja Olümpia söögivõimalusi.
Sarmika pankrotihalduri silmis vilksatab siiski kaval säde: daam näeb keldrisse ehitatud restoranis hubast kohtumispaika mõnele klubile. Kuna Teatris on vähemalt päevasel ajal täidetud Tiina Miti jaoks olulised tingimused -- puhtus, kvaliteetne teenindus ja maitsev toit --, võiks sinna minna näiteks potentsiaalse äripartneriga tundmaõppimise eesmärgil.
Eriti soodsaid võimalusi pakub omaette olemiseks suurest söögisaalist eraldatud võlvialune kamber, kuhu võõras silm piiluma ei ulatu.
Lõuna paiku on restoranis rahvast vähe, tänu millele pääseb esile keldriruumi jaoks erakordselt värske õhk. 1950ndate jazz taustana on mahe ja piisavalt vaikne.
Teatri külastajaskonna moodustavad juhuslikud, ilmselt läheduses töötavad kehakinnitajad, kes otsustavad päevamenüü või 35kroonise kohvilaua kasuks, mis ei tähenda sugugi saiakest--kohvi, vaid tubli koguse salatit ja võileibu.
Tiina Miti esimene kriitiline pilk menüüle, teenindusele ja sisekujundusele viib positiivsete järeldusteni. Ruumid on sisustatud nappide vahenditega, ent maitsekalt. Tillukestest kuusepärgadest, mis ei riiva silma, on aimata jõule. Ehk vaid suur tulipunane latern libiseb stiilist veidi välja. Ka restorani personal on siiralt heasoovlik ja kannatlik.
Oranzhi, väidetavalt isu tõstva põhitooniga menüü on ahvatlev, roogade nimetused leiab koguni neljas keeles. Üle hulga aja võib taas rõõmustada: ei ühtegi kirjaviga. Joogikaardigi võinuks kujundada sarnaselt.
Roogade alajaotus ja portsude tegelikku suurust arvestades mikroskoopilised fotod menüü all ääres peaksid hõlbustama valiku tegemist. Hindu silmitsedes jääb mulje, et saab valida nii väikseid kui suuri portse. Ainsana ei suutnud me tuvastada kohta, kus on kirjas põhiroa juurde pakutavad lisandid.
Alustuseks tellime väikse salati: Tiina Mitt puuviljasalati kanaga (37 kr), ajakirjanik krevetisalati (33 kr). Hõrk salat sai sööjaile saatuslikuks, röövides kogu jõu maitsta ka suppi, praadi ja desserti. Portsjon oli hiiglaslik!
Seetõttu jäi nelja supi hulgast (hinnaskaalas 21--49 kr) maitsvaim tellimata. Odavaim oli lillkapsasupp, põnevaim tundus krevetisupp forelliga (36 kr).
Kuna shnitslite valik oli arvuliselt esinduslikem (7), tellis Tiina Mitt shnitsli Teater (99 kr), ajakirjanik Vanalinna shnitsli (77 kr). Välimuselt olid kogukad road äravahetamiseni sarnased ja värvivaesed. Tundus, et isegi lisandid olid samad. Tiina Miti arvates võiks garneeringute puhul enam fantaasiat rakendada. Maitseainemüstikas end kodus tundev Tiina Mitt soovinuks leida laualt soola ja pipra kõrval ka mitmekesisemat maitseainevalikut.
Biifsteeke on kolm varianti nagu kalaroogigi. Sealhulgas pakutakse forelli ja lõhet. Kalatoidud mahuvad hinnavahemikku 58--97 kr. Pastasid ja kanaroogi oli samuti kolm. Näiteks pasta kreveti ja singiga maksab 39 kr, kanarind puuviljadega 59 kr. Menüüs on salapärased gumbod ja jambalayad, mõlemaid neli hinnaga ca 50--60 kr.
Valgeid veine leidub joogikaardil 10, punaseid 13. Pokaal veini maksab 21--26 krooni, pudelite hinnad aga ulatuvad 450 kroonini. Viskisid ja likööre on suur valik, kusjuures hinnad ei pane pead pööritama.
Joogikaardil, millelt muide puuduvad õlled, on alajaotus «Muud joogid». Selle järgi maksavad karastusjoogid ja mahlad 14 kr, kohv 10 kr, tee 7 kr ja allikavesi 15 kr. Teatris pakutakse 5 krooni eest keefiri ja piima.
- Esmamulje
- paiga välisilme 6 p
- parkimisvõimalused 4 p
- riidehoid 4 p
- hügieenitingimused 6 p
- Miljöö
- sisekujundus 7 p
- ventilatsioon 8 p
- taustamuusika 9 p
- valgustus 6 p mugavus 7 p
- puhtus 8 p
- Teenindus
- personal 9 p
- menüü 7 p
- kiirus 9 p
- toidu kvaliteet 8 p
- Hinna ja kvaliteedi suhe
- eelroad 10 p
- supid 9 p
- paed 9 p
- magustoidud 8 p
- joogid (alkoholita) 7 p
- joogid (alkoholita) 6 p