Motorola tulemused annavad suuna

Peeter Koppel 11. aprill 2001, 00:00

Motorola on esimene suur tehnoloogiaettevõte, kes teavitab turge oma esimese kvartali majandustulemustest, ning just selle ettevõtte esimese kvartali tulemused võivad anda tehnoloogiaaktsiatele edasise suuna.

Põhjus selleks on lihtne. Motorola on seotud mitme valdkonnaga, sest ettevõtte sortiment ulatub mikrokiipidest mobiiltelefonideni. Analüütikute hinnangul võivad Motorola esimese kvartali majandustulemused kujuneda ettevõtte jaoks viimase 16 aasta halvimateks, sest analüütikud ootavad Motorola kahjumiks aktsia kohta kuni 14 senti. Veel aasta tagasi oli Motorola suutnud sama perioodiga teenida aktsia kohta 20 senti kasumit.

Samas otsitakse Motorola tulemustest kindlasti ka märki selle kohta, kuidas tehnoloogiaettevõtted tulevad toime jätkuvalt jahtuva majanduse tingimustes.

Motorola aktsia alustas eilset kauplemispäeva 8protsendilise tõusuga. Alles reedel oli ettevõtte aktsia kaotanud 30 protsenti, langedes tagasi 1993. aasta aprilli tasemele.

Sedavõrd järsu kukkumise põhjustasid turul levima hakanud kuulujutud, nagu oleks Motorola sattunud likviidsuskriisi. Motorola esindaja lükkas kuulujutud otsustavalt ümber.

Ühendriikide aktsiaturgudel käivitus aga eilse kauplemispäeva alguses tõeline ostueufooria.

Praeguses staadiumis arvatakse, et turg on üle müüdud ning mõningase kergendustundega leitakse, et emitentide aktsiate hindades on halvad uudised juba kajastunud. Samas kui mõni suurem tegija peaks turule mõne negatiivse üllatuse valmistama, võib langusspiraal jällegi uue hoo sisse saada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing