Kruuda eitab äride müümist Vichmannile

Kadri Paas 19. august 2009, 00:00

Täpselt nädalapäevad tagasi, teisipäeval tabas Äripäeva fotograaf Kruuda ja tema võlausaldaja Marcel Vichmanni koos Liivalaia tänaval Swedbanki peahoonest väljumas. Sestap küsisime Kruudalt, kas ta pantis aktsiad Vichmannilt saadud laenude katteks või müüs Kohukese, osa kommivabrikust ja Rublast üldse lõplikult Vichmannile.

Kodukontoris, vihmasabin taustal, ütles Kruuda, et ta vahetas hoopis väärtpaberikonto haldurit. "Mul oli väärtpabereid neljas erinevas pangas. Otsustasin need kõik ühte panka, SEB personaalpangandusse kokku viia. Mingit aktsiate müüki või laenu katteks pantimist ei olnud," rõhutas end juba pikemat aega avalikkuse eest varjus hoidnud ettevõtja.

Millest ta pangas Vichmanniga kõneles? "Teate, me oleme Marceliga nagu sukk ja saabas! Meil on õige mitmeid ühiseid ettevõtmisi ja ka tol korral rääkisime erinevatest äridest," ütles Kruuda.

Mõlemad on Bravocomi suuromanikud. Vichmannile kuuluv OÜ Moonrider on 7,5 protsendi Luterma aktsiate omanik. Samuti on ärimehed Keila-Joal naabrid.

Miks veel aasta-poolteist tagasi sageli ajalehte ja ajakirjade esikaantel säranud Kruuda end viimasel ajal avalikkuse eest nii hoolega varjab?

"Siis, kui Eesti majandus toimis ja kõik veel liikus ja hästi läks, ütlesin mitmel korral nii mitmegi asja kohta kriitiliselt ja teravalt. Paraku tõi see mulle korduvalt kaasa majanduslikku kahju. Nüüd, kui Eesti majandust ei ole enam olemas, ei ole mul ammugi võimalik endale selliseid sõnavõtte lubada," vastas Kruuda.

"Praegu saavad pangast laenu ainult Rootsi registrinumbriga ettevõtted. Olukord hakkab küll paranema, kuid aeglaselt. Seetõttu ei maksa ka laiutada. Ega te esimene Eesti ajakirjandusväljaanne ole, kes mind on taga ajanud! Ajan siin toiduainetetööstuse valdkonnas vaikselt oma asja ja viibin 2-3 päeva nädalast Eestist ära idas," selgitas suurärimees enda vaikimise tagamaid.

Vichmanniga pole Äripäeval õnnestunud pangaskäigu teemal rääkida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing