• Jaga lugu:

  Marje Josing: kui raha ei ole, pole ka pidu

  Eesti Konjunktuuriinstituudi direktori Marje Josingu kinnitusel mõistab paindlik Eesti inimene, et ilma rahata ei saa ka pidutseda.

  "Eesti elanik on paindlik, Eesti ettevõtja on paindlik. Oleme aru saanud, et kui raha ei ole, siis ei ole ka pidu," rääkis Josing Äripäeva tänasel konverentsil "Kütuseturu võimalus, mõju, konkurents ja alternatiivid".
  "Kas tiiger on surnud, küsiti minult hiljuti," rääkis Josing ning lisas, et vastas küsijale, et loomulikult pole tiiger surnud. "Ütlesin, et tiiger sai lihtsalt aru, et raskel ajal tuleb lihtsalt vähem süüa."
  Ta lisas, et raskustes riikide elanikud aga pole viimase 20 aasta jooksul pidanud nii palju muutuma kui Eesti inimesed ja seega süüdistavad nad oma probleemides kedagi teist ega ole valmis näiteks palga vähendamisega.
  Kütuseturu konverentsil rääkis Josing, et vastuolud Euroopa Liidu ja Euroopa Komisjoni ning turgude vahel on väga suured ja tema selles olukorras optimistlik olla ei julgeks. Riikide väga suured võlakoormad toovad kaasa teiste riikide krahhi ning nende probleemsete riikide elanikkond ei ole muutusteks valmis, märkis ta.
  Maailma on suurte probleemide käigus aga tabanud elanike kihistumine ehk varandus on koondunud suhteliselt väikese osa inimeste kätte. Suur osa inimesi, kes peavad tõusvatest maksudest kinni maksma riikide võlakoormad, tunnevad hinges protesti tõusetumas. "Vaadatakse rikkaid ja küsitakse, et miks just meie," ilmestas Josing.
  Kuna ajad Euroopas on hetilikud, tasub Josingu sõnul neid aegu oma äriplaane tehes arvesse võtta.
  Teisalt on vaatamata raskustele Eesti majandus täna parema tervise juures kui buumi ajal, ütles Josing. Ta selgitas, et hinnad on praegu küll kõrgemad kui 4-5 aasta eest, aga raha ei tule mitte läbi Rootsi pankade, vaid läbi ekspordi ja meie enda tubliduse. "Oleme jalad kõhu alt välja võtnud," märkis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.