• Jaga lugu:

  Ministeerium: kasvu vedas Estonian Airi lennukite ost

  Investeerimisaktiivsus kasvas valdavalt suurenenud investeeringute tõttu masinatesse ja seadmetesse ning transpordivahenditesse, mida omakorda vedas lennukite ost, kommenteeris rahandusministeerium ettevõtete põhivarainvesteeringute statistikat.

  Kommenteerib rahandusministeeriumi makromajanduspoliitika osakonna analüütik Kristjan Pungas.
  2011. aasta esimesel poolel on investeerimisaktiivsus kasvanud valdavalt suurenenud investeeringute tõttu masinatesse ja seadmetesse ning transpordivahenditesse. Tegevusaladest võib välja tuua töötleva tööstuse, veonduse ning energeetika. Töötleva tööstuse investeeringute kasvu taga on investeeringud uutesse masinatesse ja seadmetesse, mis on vajalikud tagamaks suurenenud tellimuste täitmist tugeva välisnõudluse tingimustes.
  Veonduse kasvu vedasid investeeringud transpordivahenditesse, millest olulise osa moodustab tõenäoliselt uute lennukite ost. Ka autovedudes võib täheldada valdavalt sõidukiparki suunatud suuremaid investeeringuid, kuid selle mõju veonduse investeeringutele on tagasihoidlikum.
  Kuigi kõikide tegevusalade andmeid ei ole võimalik detailselt tuvastada, võib laias laastus öelda, et nii kodumaise kui ka välismaise kapitaliga ettevõtted on suurendamas kapitalipaigutusi põhivarasse. Üheks näiteks on kindlasti Ericsson Eesti, mis on tugeva välisnõudluse tõttu pidanud investeeringuid suurendama.
  Loe ka tänasest Äripäevast, mida rääkisid tootmise laiendamisest Nefab Packaging OÜ, AS Matek, AS Kitman, Westaqua-Invest OÜ, ABB AS, Incap Electronics Estonia OÜ ja Eastman Specialities AS. Artiklit saab lugeda paberlehest, tellides lehe SIIT või ostes päevapileti SIIT.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Senat on heaks kiitmas Bideni taristu plaani
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
USA senat liigub sel nädalal 550 miljardi dollari suuruse taristuplaani vastuvõtmise poole, mis oleks aastakümnete suurim avaliku sektori kulutus avalikeks töödeks, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.