Katre Pilvinski • 25. oktoober 2011 kell 9:03

Volvo ei usu Euroopa turgu 

Maailma suuruselt teine veokitootja Volvo AB teatas oodatust väiksemast kasumist Euroopas ja Aasias kahaneva nõudluse tõttu.

Kolmanda kvartali puhaskasum kasvas 36% võrra, 3,83 miljardi Rootsi kroonini, teatas Rootsis asuv ettevõte täna. Vaatamata keskmiselt prognoositud 3,99 miljardi kroonisele kasumile ei küündinud Volvo kolmanda kvartali tulemused sinna, selgus Bloombergi 15 analüütiku hinnangust. Müük kasvas 15%, jõudes 73,3 miljardi kroonini.

Firma tegevjuht Olof Persson kommenteeris, et Euroopas on toimunud "väike aeglustumine". Ta prognoosis, et 2012 kukub sektorisisene müük regioonis 10%. Veoautode tellimuste kasv aeglustus kolmandas kvartalis 18%ni vähese nõudluse tõttu Euroopas ja Aasias.

"Nõudlus Euroopas on väga ebakindel ning tuleval aastal on Volvo selle piirkonna suhtes üpris negatiivne," sõnas Swedbank AB analüütik Niclas Hoglund, kes soovitab aktsiat osta.

Volvo aktsia maksis Stockholmi börsil 79,8 Rootsi krooni, ettevõtte aktsia alustas tänast börsipäeva 0,7%se tõusuga.

Hetkel kuum