Suurbritannia mõistis esimese ametniku altkäemaksus süüdi

Anne Oja 21. november 2011, 18:06

Suurbritannia kohus mõistis esimest korda ajaloos ametniku süüdi altkäemaksu võtmise eest, selleks oli 22-aastane kohtuametnik Munir Patel, vahendas Reuters.

Kohus mõistis Pateli kuueks aastaks vangi altkäemaksu võtmise ja töödistsipliini rikkumise eest. Teda süüdistati 500 naelsterlingi võtmises, et mitte kanda kohtu andmebaasi kiiruseületamist. Samal moel aitas Patel vastutusest kõrvale hoida 52 liikluseeskirjade rikkujal.

Seadus (Bribery Act - toim), mis võimaldab ametnikke altkäemaksu võtmise eest karistada, jõustus Suurbritannias alles tänavu juulis. Varem vaadati altkäemaksujuhtumeid läbi korruptsioonivastase seaduse raames.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. November 2011, 18:06
Otsi:

Ava täpsem otsing