Rasmussen: Eesti on NATO poliitika keskmes

09. mai 2014, 16:05

Eesti panus NATOsse on märkimisväärne, aga julgeolek ei saa tasuta tulla, ütles ühenduse peasekretär Anders Fogh Rasmussen.

Rasmussen kiitis Eesti jõupingutusi Afganistani julgeoleku tagamisel, NATO kübervõimekuse suurendamisel ning SKPst 2% panustamist ühistesse kaitsekulutustesse. "Julgeolek on kallis, vabadus hindamatu ning seetõttu ei saa see olla tasuta," nentis ta Tallinna Ülikoolis Eesti NATO Ühingu korraldatud loengul.

Rasmussen märkis, et kuigi Eesti on geograafiliselt NATO äärealal, siis poliitiliselt oleme NATO keskmes.

Loengu juhatas sisse välisminister Urmas Paet, kes nimetas Venemaa jõuga piiride muutmist lubamatuks.

Tallinna Ülikoolis antud loeng oli osa NATO peasekretäri kahepäevasest visiidist Eestisse, et rääkida Eesti juhtidega muutunud julgeolekuolukorrast Euroopas. Kohe pärast loengut suundusid NATO peasekretär ning välisminister Urmas Paet külastama Ämari Lennubaasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2014, 16:24
Otsi:

Ava täpsem otsing