Apple on oma “mojo” tagasi saamas

29. mai 2014, 00:00

Veebruaris kukkus tehnoloogiafirma Apple’i aktsia pärast tulemusi 500 dollarile, kuid nüüd, kolm kuud hiljem, on aktsia oma “mojo” ehk võlujõu tagasi saanud ning kaupleb üle 620 dollari.

Analüütikute hinnangul võib praegune aktsia tõusutrend jätkuda ka siis, kui Apple ei esitle enda futuristlikku iPhone’i, mis oleks kaugjuhtimispuldiks kõigile kodutehnikaseadmetele.

“Ma arvan, et praegustelt tasemetelt on tõusuruumi isegi siis, kui uued tooted tulevad välja. Lihtne vastus on see, et minu arvates ei ole Apple’i aktsia hind ülehinnatud,” ütles Piper Jaffray analüütik Gene Munster, kellel ei ole praegu konkreetset arvamust Apple’i nutikale kodutehnoloogia ideele. Tema sõnul õigustaks suure ekraaniga iPhone’i esitlemine septembris samuti Apple’i praegust kõrget aktsia hinda. “Pole tähtis, kas sellest teatakse või mitte, oluline on see, et aasta lõpus tuleb neil välja palju huvitavaid seadmeid,” lisas Munster.

Uued vidinad võivad aktsiale hoogu juurde anda. Financial Times teatas hiljuti, et Apple arendab uut tarkvaraplatvormi, mis muudab nutitelefoni iPhone kaugjuhtimispuldiks, millega saab kodus tulesid kustutada, turvasüsteemi maha võtta ja kontrollida teisi koduelektroonika seadmeid. Väidetavalt peaks sellest saama uus tehnoloogiatrend, millesse on ka teised tehnoloogiafirmad, nagu Google, juba sisenemisplaane teinud. Rivaal Samsung on tootnud näiteks selliseid nutikaid seadmeid nagu telerid, külmikud ja pesumasinad. Kõiki neid seadmeid saab nutitelefonide ja -kelladega kontrollida.

Apple on kolme aastaga tootearendusse investeerinud 14 miljardit dollarit ning nüüd oleks aeg vilju maitsta. Võrdlusena võib välja tuua, et aastatel 2001–2010 investeeris Apple tootearendusse ainult 8,1 miljardit dollarit.

Wall Streeti aktsiasihid Apple’ile on vähem kui 600 dollarist 777 dollarini. Aktsia kaupleb endiselt alla oma kõigi aegade tippu, mis saavutati 21. septembril 2012. Siis maksis Apple’i aktsia 705,07 dollarit. Aasta algusest on Apple’i aktsia tõusnud 13 protsenti. Eile kauples Apple’i aktsia 625 dollaril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2014, 19:23
Otsi:

Ava täpsem otsing