Päev börsil: tulemuste ootuses Aasia aktsiaturud loiud

Juhan Lang 07. juuli 2014, 10:40

Endiselt kolme aasta kõrgeimal tasemel kauplevad Aasia aktsiaturud jäid täna tagasihoidlikuks. Seni on tõusu vedanud optimism USA majanduse osas, kus investorite pilgud on praegu suunatud ettevõtete tulemustele.

MSCI Asia Pacific Index langes 0,1%, jäädes sedasi kuue aasta tipu lähedale. Tänavu on indeks tõusnud ligemale 7%. Jaapani Topix indeks jäi viie kuu kõrgeimale tasemele. Samal ajal Hongkongi Hang Seng indeks palju ei muutunud ning peamine Hiina aktsiaturgu kirjeldav näitaja Shanghai Composite Index langes 0,1 protsendipunkti võrra.

Sel nädalal on oodata Hiina inflatsiooni ja kaubanduse andmeid, mil ettevõtted  Alcoa, Fast Retailing ja Samsung Electronics avaldavad tulemused.

USA dollar tugevnes võrreldes teiste tähtsamate valuutadega ja on euro vastu tugevamal tasemel alates 26. juunist. USA 10-aastased võlakirjad ronisid ühe baaspunkti võtta.

Kuld kukkus 0,6% võrra ja hõbe langes 1,3%. Nikkel ja vask nägid mõlemad ligemale 0,9% langust. Euro Stoxx 50 indeksi ja Standard & Poor’s 500 indeksi futuurid vaid veidi, mil viimane langes 0,1% võrra.

Brenti toornafta kauples 110,57 dollarit barrelist ja puudutas kolme nädala madalapunkti, mil Liibüa valmistub eksporti taastama ja käivad kuuldused, et Iraagi toornafta tootmine jääb vägivallalainetest puutumata. Maagaasi futuurid taandusid 1,6 protsendi võrra.

Iseseisvuspäeva tõttu lühendatud kauplemisnädalaga USA aktsiaturud jätkasid kerkimist, mil nii S&P 500 kui Dow Jones indeksid tõusid 1,3%.

Stoxx Europe 600 aktsiaindeks kukkus reedel 0,3% võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. July 2014, 10:40
Otsi:

Ava täpsem otsing